Onze Dames 1 nemen afscheid van hun succesvolle coach en levende legende Sofie Gierts waarmee ze vorig seizoen kampioen van België werden. 

Sofie is na haar spelerscarrière bij Antwerp (van 2006-2016 met een korte onderbreking in Spanje) coach geworden in 2016.

De afgelopen 3 seizoenen bracht ze de Dames 1 ploeg telkens naar de Play-Offs met de landstitel in 2019 als bekroning. 

We willen Sofie hartelijk bedanken voor alles wat ze voor de club betekend heeft.  Helaas hebben we door de huidige corona perikelen nog geen gepast afscheid kunnen organiseren maar dat komt er zeker nog!

 

De nieuwe coaching staf voor volgend seizoen bestaat uit Steven van Tijn en Benjamin Van Hoof. 

Steven is sinds vorig seizoen actief bij onze club en coachte samen met Sofie de Dames 1.  Daarvoor was hij assistent-coach bij Kampong in de Hoofdklasse in Nederland.  Hij is ook actief als Assistent Bondscoach van de Nederlandse Jongens A (onze U19). 

 

Steven wordt vanaf volgend seizoen bijgestaan door Benjamin Van Hoof. 

Benjamin was de afgelopen drie seizoenen coach van de Dames 1 van Victory en is tevens coach van de U18 BeGold jongens. 

We wensen Steven en Ben(jamin) énorm veel succes!

Liefste leden en fans,

Juich en vier want het gaat opengaan!

Let wel, het is een vrij impresionante lijst. Indien u dit via uw gsm moet lezen, even aansluiten aan het electriciteitsnet is aangeraden!

Het staat buiten kijf dat het erg belangrijk is dat iedereen zich vanwege het Coronavirus aan een aantal afspraken houdt en er zo mee kan voor zorgen dat we gezond blijven en ons vol kunnen gaan concentreren op volgend seizoen!

Belangrijkste regel => kinderen afzetten aan hoofdinkom en ter plaatse wordt u verder geholpen en geïnformeerd! Terug ophalen aan Hockey Nation!

En ga vooraf naar het toilet (voor 1 keer geen mopje....)

Hou zeker deze website en andere social media in de gaten voor alle events die we deze zomer hebben voorzien!

Veel succes and stay safe,

Het Bestuur

 

Zodus:

 

In de versoepelende maatregelen rond de Covid-19 crisis, heeft de Nationale Veiligheidsraad (24 april 2020) beslist om georganiseerde sport in België geleidelijk terug op te laten starten.

 

Voor de teamsporten, zoals hockey, is dat weer mogelijk vanaf 18 mei 2020. Dit zal een gefaseerde en beperkte opstart worden, die strikt omkaderd dient te gebeuren:

  • Zonder toeschouwers of ouders/begeleiders binnen de club of langs de lijn;
  • Met respect voor de hygieneregels en sociale- (1,5m buiten het veld) en actieve distancing (5m op het veld);
  • Het sportmateriaal (behalve sticks en eigen materiaal van de spelers zelf), nodig voor de trainingen, zal ALLEEN door de trainers aangeraakt mogen worden.

 

Bovendien wordt het aangeraden om voor en na de trainingen mondmaskers te gebruiken, en voor de trainers, ook tijdens de training.

 

Wij vragen u vriendelijk om de richtlijnen en aanwijzingen te respecteren. We doen dit tenslotte samen.

  • Was/ontsmet je handen voor je vertrek van huis.
  • Kom op de club in trainingskleding en vertrek in dezelfde kleding naar huis

(kleedkamers & clubhuis zijn GESLOTEN).

  • Kom maximum 10 minuten vóór het begin van je training naar de club en wacht buiten het veld (op 1,5 m van elkaar). Voor de spelers tot U12 zal de assistentie-ouder aangesteld voor jouw ploeg je begeleiden van de ‘kiss & ride zone naar de verzamelplek bij je trainer op het veld.
  • Ouders/begeleiders zijn NIET TOEGELATEN in het clubhuis, op het terras, in de dugouts of langs de zijlijn. We raden aan om jeugd te droppen aan de ‘kiss & ride’ zone, maximum 10 minuten vóór het begin van hun training en hen te komen halen zodra hun training afgelopen is. (carpooling wordt ten stelligste afgeraden).
  • Ouders/begeleiders zetten hun kinderen af aan de ‘kiss & ride’ zone en briefen hun kinderen over de hygiëne maatregelen, social distancing (1,5m) en actieve distancing (5m tijdens de training op het veld).
  • In het begin en op het einde van elke training ontsmet je je handen met alcoholgel die je zelf mee hebt. De club zal daarnaast ook alcoholgel ter beschikking stellen.
  • Blijf thuis als je één van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, koorts – zelfs in de lichtste vorm!
  • Blijf thuis als iemand bij je thuis koorts en/of benauwdheidsklachten heeft.
  • Voor, tijdens en na de training geef je elkaar GEEN hand maar hou je je strikt aan de social-distancing regels.
  • Breng je eigen spullen mee: hockeystick, schoenen, scheenbeschermers, handschoen, bitje, drinkbus (drink enkel van je eigen drinkbus).
  • Raak enkel je eigen materiaal aan. Enkel de trainer mag het trainingsmateriaal met zijn/haar handen aanraken, spelers enkel met de stick.
  • De trainer is verantwoordelijk voor het verzamelen van het trainingsmateriaal en het doorgeven aan de terreinverantwoordelijke.
  • Een keeper mag enkel zijn eigen keepersmateriaal gebruiken. Indien er geen “vaste” keeper met eigen materiaal is, wordt er getraind zonder keeper.
  • Heb je tijdens de training per ongeluk toch een persoon of zijn/haar materiaal
  • aangeraakt, ontsmet dan opnieuw je handen met jouw eigen of de aanwezige alcoholgel.
  • Hou op het veld steeds minstens 5 meter afstand van elkaar.
  • Het is STRENG VERBODEN om op het veld te spugen en/of neus te snuiten zonder zakdoek.
  • Na de training verlaat je onmiddellijk het veld en de club via de aangegeven weg, rustig en op afstand (1,5m) van elkaar. Voor de spelers tot U12 zal jouw assistentie-ouder je begeleiden van de verzamelplek op het veld naar het hek verder tot aan de ‘kiss & ride’ zone.
  • Als je het veld verlaat, ontsmet je je handen nog eens met alcoholgel!

 

Organisatie van de trainingen

 

Alle bovenbouwteams hebben, in verband met actieve distancing (5m afstand) meer ruimte op het veld. Zij krijgen een heel hockeyveld ter beschikking wat gevolgen heeft voor trainingsschema.

 

Het trainingsschema is zodanig opgesteld dat er telkens een ruimte van 15 min tussen elke training is om de spelers de tijd te geven om het veld te verlaten voordat er een nieuwe spelersgroep het veld op komt.

 

Alle trainers zijn van tevoren uitvoerig gebrieft over de richtlijnen en voorzien van aangepaste trainingsmethode, waarvan ze gebruik van kunnen maken.

 

Veldbezetting jeugd (tot en met U12):             

  • Maximum 6 spelers + 1 trainer per 1/4 veld
  • Maximum 12 spelers + 2 trainer per 1/2 veld
  • Maximum 24 spelers + 4 trainers per veld

                      

Veldbezetting tieners en volwassenen (vanaf U14):            

  • Maximum 9 spelers + 1 trainer per 1/2 veld
  • Maximum 18 spelers + 2 trainers per veld

Trainingsschema kan je hier downloaden !

Omdat ons clubhuis tot onze zeer grote spijt nog steeds gesloten is hebben we gemerkt dat er vele dranken en voedingswaren stilaan aan vervaldatum kwamen.

We hebben er dan voor geopteerd deze aan de voedselbank te schenken omdat er toch vele mensen het op dit moment niet makkelijk hebben. Met een ongelofelijke dankbaarheid tot gevolg!

En wij uiteraard zeer blij dat we ook ons steentje kunnen bijdragen!

De jaarlijkse statutaire Algemene Vergadering van Antwerp Hockey Invest zal wegens de Covid toestanden niet op 05/06/2020  plaatsvinden maar op een later nog te bepalen datum, welke tijdig zal aangekondigd worden.
 
Getekend:
Raad van Bestuur - Antwerp Hockey Invest

 

Lieve leden,

Hoera maar nog geen hoera!

Onze liefste regering heeft inderdaad aangekondigd dat er terug mag getraind worden maar we wachten zelf nog steeds op verdere instructies van de Bond over de daadwerkelijke manier hoe dit in de praktijk zou moeten werken.

We stonden erop jullie pas nieuws te melden als er écht nieuws was, maar er zijn zoveel berichten van onze fans dat we dit dan toch al wilden melden....

Dus conclusie, we hebben nog geen definitief nieuws hoe het écht zou moeten, maar we beloven het jullie te melden eens het zover is!

Blijf dus nog een heel klein beetje in uw kot and stay safe!

 

Met zeer veel droefenis moeten wij jullie het overlijden melden van Leendert Van De Reijt na een tragisch ongeval.

Leendert was zeer fiere papa van Bram en Britt en lieve echtgenoot van An. Hij was naast een harde werker een full-time levensgenieter en ook een Antwerp man in hart en nieren. Hij was voormalig speler bij de Gents 1 maar vooral als coach en gelegenheidsarbiter voor zijn beide kinderen stond hij altijd paraat!

Zeer veel sterkte gewenst aan An, Bram en Britt en oprechte deelneming van ganse club in deze zeer moeilijke tijden.

Lieve leden,

Hieronder nogmaals bericht van de Belgische Hockeybond naar aanleiding van de gevolgen voor de clubs ten gevolge van de crisis.

Zoals eerder gemeld in onze Newsletter kunnen wij dit enkel maar bevestigen en dit met de belofte dat we er als club alles aan zullen doen om de verliezen van het voorjaar (inkomsten weggevallen terwijl vaste kosten doorlopen) goed zullen proberen maken op manieren die de leden niet extra zullen belasten. 

Moest je zelf ideeën hebben, doorsturen naar idee@rahc.be.

Met dank voor jullie solidariteit!

Het Bestuur

 

Beste hockeyspeelster,
Beste hockeyspeler,
Beste hockeyclub lid,

 

Het ganse team van de Koninklijke Belgische Hockey Bond, de Vlaamse Hockey Liga en Ligue Francophone de Hockey hoopt van harte dat het goed gaat met u en de mensen die u dierbaar zijn en dat u erin slaagt om gezond en in veiligheid te blijven in deze zeer uitdagende tijden!


De COVID-19 pandemie heeft iedereen als een bliksemschicht geraakt! Of het nu op persoonlijk of op organisatorisch vlak is, en op het medische, sociale, mentale of economische niveau, … iedereen voelt de impact van deze onvergelijkbare crisis.


Helaas geldt hetzelfde voor onze hockeygemeenschap. Dagelijks worden meerdere van onze leden en van onze clubs geraakt door de diverse effecten van deze crisis. Wij sturen vandaag deze uitzonderlijke boodschap, om iedereen aan te zetten tot solidariteit. Help anderen als je kan, enkel een morele steun kan al wonderen verrichten.


We zouden u ook willen vragen om solidair te blijven met uw club. Sinds 13 maart zijn alle activiteiten in alle hockeyclubs van het land opgeschort. Deze situatie zou wel eens nog verschillende weken kunnen aanslepen. Dit betekent dat uw club op dit moment geen enkele inkomstenbron meer heeft. Maar zelfs al liggen alle activiteiten momenteel stil, de kosten blijven wel lopen, of nemen in sommige gevallen zelfs toe.


Blijf daarom aub uw club maximaal steunen! Vraag aub. geen terugbetaling van lidgeld aan. Geef uw club de kans om op een serene manier verder te werken en actief volgend seizoen voor te bereiden.  

 

Alvast ontzettend bedankt voor uw hulp in onze gezamenlijke strijd tegen de nefaste gevolgen van deze Coronacrisis!

 

 

Met sportieve groet,

 

 

 

 

 

Marc Coudron                                     Yves Henet                                            Patrick Keusters

Voorzitter KBHB                                  Voorzitter LFH                                      Voorzitter VHL

 

 

 

 

Serge Pilet                                             Dominique Coulon                           Christoph Van Dessel

Algemeen directeur KBHB            Algemeen directeur LFH                Algemeen directeur VHL

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws van het overlijden van Jean Collin echtgenoot van Denise, vader van John en Ivan, grootvader van Dennis en Marilyne.
Na een zeer gevuld en succesvol leven zowel professioneel, prive als sportief is hij zacht heengegaan in zijn 93 ste levensjaar.
Jean volgde Henri Colin op als voorzitter van onze club van 1964 tot 1974, zelf opgevolgd door Alberto Malvarosa van wie we recent ook afscheid hebben moeten nemen.
Jean was sinds “altijd” lid van de grote Antwerp familie. Naast zijn bestuurdersrol binnen RAHC was hij tevens gedurende jaren actief bij de Belgische Hockeybond en bij RAFC waar hij tevens gedurende jaren bestuurder was.
Op het veld was Jean een innemende ploeggenoot en tevens begenadigd keeper; ik heb de eer en genoegen gehad verschillende seizoenen met hem te mogen spelen in de veteranen een reeks welke nu Masters genoemd wordt, in zijn geval, een meer passende omschrijving.
Ook was hij een graag geziene en trouwe supporter van H1 en had hij zijn vast zitje op den Bosuil.
Jean was in België gekend en gerespecteerd als een gentleman en "sportsman” in de edele zin van het woord.
Langs deze weg  wenst de club de familie haar innige deelneming te betuigen.

Michel Nierinck

 

PERSBERICHT

 

De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdag 15 april de verlenging van de sanitaire en sociale maatregelen aangekondigd, alsook nieuwe maatregelen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Naar aanleiding hiervan is de Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Hockey Bond, met akkoord van z’n vertegenwoordigers van de liga’s, van mening dat de mogelijkheden om nog voor de zomer de hockeycompetities opnieuw op te starten, zwaar in het gedrang zijn gekomen. Daarom werd er besloten om alle hockeykampioenschappen stop te zetten, zoals reeds het geval was voor de Belgian League en College League competities.

De competities in Open League, Heren Lagere, (Junior) Masters, (Junior) Ladies, Gents en alle Jeugdcompetities worden definitief stopgezet. Hieronder een omschrijving van de procedures die het einde van deze kampioenschappen regelen: 

  • Voor de categorieën Junior Masters, Masters 2 en alle jeugdcategorieën, worden de klassementen vastgelegd na de wedstrijden van de eerste ronde
  • Voor de categorieën Open League, Heren Lagere, Masters Ere, Masters 1, Junior Ladies, Ladies en Gents, worden de klassementen vastgelegd na de heenwedstrijden
  • De promotie- en degradatiemodaliteiten zullen ten laatste donderdag 30/04 gecommuniceerd worden

 

DE RIDDER HOCKEY

 

CLUBKALENDER
ZOEKEN
VERTROUWENSPERSOON RAHC
HOCKEY NATION SHOP

Open tijdens het seizoen:

  • woensdag 13.30u - 17.30u
  • vrijdag 16.30u - 20.00u
  • zaterdag 9.00u - 15.00u

Scott Brocken:

shop@rahc.be  of +32 474 89 17 26 

MET STEUN VAN

   

     

VERJAARDAGEN
26/07
Isa-Beau Verhelle
26/07
Diederik Ten Bokkel Huinink
26/07
Lucas Van Riel
27/07
Matthieu Van Den Heuvel
27/07
ella slachmuylders
27/07
Rose Van der Planken
28/07
Bart Drijver
28/07
Pasquier Corthouts
28/07
Sophie De Loose
29/07
harbans SHAUN singh

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com