Op zondag 28 mei vonden op Royal Antwerp Hockey Club het Be Gold District Days plaats.

De organisatie bood aan om tijdens dit tornooi ook ruimte te geven voor een G-Hockey demo ; een gelegenheid waar we graag op ingingen om zo deze discipline binnen het hockey meer zichtbaarheid te geven.

 

 

Nu de trainingen stilaan naar hun einde lopen willen we vanuit de G-Hockey werking een inzamelingsoproep doen: nog bruikbare tenues, sokken, scheenbeschermers, schoenen en andere attributen mogen in de rood-witte G-Hockey box in de hall gedeponeerd worden.

Sticks hebben we intussen voldoende maar enkele extra in reserve kunnen zeker van pas komen.

Alvast bedankt namens de G-Hockey spelers die in Clara Fey verblijven.

Verleden week maandag werd de laatste training van het G-Hockeyteam voor dit seizoen gegeven.

Bij deze gelegenheid willen we de co-trainers  Joséphine Jacobs, Marine Gryspeerdt, Arthur Leus,  Hendrik Van Breusegem, Maxim Flebus en Oliver Paeshuys  extra bedanken voor hun inzet. Zij hebben elke maandag  onder toeziend (en goedkeurend) oog van Vita et Pax leerkracht L.O. Bie Soogen de training en de onderlinge matches van onze 23 G-hockeyspelers begeleid.

Voor onze enthousiaste spelers zit het seizoen er nog niet helemaal op : zondag a.s. verzorgen zij enkele G-hockey demo’s op de opendeurdag van O.C. Clara Fey.

Tenslotte zullen zij op zondag 28 mei ’s middags ook een match spelen n.a.v. het BeGold District Tournament dat dan op onze club plaatsvindt.

Bij het einde van dit seizoen hebben onze spelers  na 3 jaar ook dankbaar afscheid genomen van hun hockey-mentor Michael Cosma. Michael heeft hen samen met de co-trainers vooreerst de hockey-technieken aangeleerd. Maar zeker zo belangrijk heeft hij hen op een eigen manier ook sportiviteit, fairplay en teamspirit bijgebracht, kwaliteiten waar zij in hun dagelijks leven buiten de hockey ook de vruchten van plukken.

Thanks Michael !

Wij rekenen er op om volgend seizoen beroep te kunnen doen op een nieuwe gedreven trainer die de begeleiding van onze G-hockeyspelers kan verder zetten.

G-hockeyers

Jef Van Lint

Op Zaterdag 4/03/17 stond het G Happening van Victory op de planning. Het was een heel mooi event met een puike organisatie.

 

lees verder

Afgelopen donderdag werd het G-Hockey seizoen afgesloten.

Er werd extra enthousiast getraind en nog iets intensiever gematcht.

Na het laatste wedstrijdje volgde het spijtige maar vooral ook dankbare afscheid.
Knap werk ook van de trainsters o.l.v. Michael ; zij hebben onder toeziend oog van hun leerkracht L.O. Bie Soogen een zinvol sociaal project volbracht.

De spelers kijken alvast uit naar het nieuwe seizoen in september en hun nieuwe trainers.

 

Sfeerbeeld van de verbroedering na de G-Hockey match van afgelopen zondag tegen Braxgata.

We zagen bij beide ploegen knappe inzet van alle spelers, ieder op haar/zijn manier.

Onze G-Hockeyers mogen terugblikken op een mooi 8-2 resultaat !

 

Inclusief hockeyen op onze club wordt stilaan realiteit !

Gisteren vond de 3° G-Hockeytraining op de club plaats : 20 jongeren leren pushen en flatsen onder enthousiaste begeleiding van Michael en zijn team.

Af en toe gaat een van de kinderen nukkig aan de kant staan maar vervoegt na enig overredingswerk terug het spel.

Voor een aantal kinderen dat op Clara Fey verblijft is deze activiteit ‘dubbel inclusief’. Zij hebben vaak ook een moeilijke thuissituatie waardoor ze niet alleen tijdens de week maar ook in het week-end in St.Job moeten blijven. Het kunnen sporten op een echte club is voor hen dus extra verruimend.

Daarom willen we graag een extra oproep doen om nog bruikbaar hockeymateriaal in te zamelen : shirts, hockeyschoenen (de schoenmaten gaan van 37 tot 46 !),  scheenbeschermers, .....

Het materiaal mag via de bar bezorgd worden ; zij zorgen ervoor dat alles in de rood-witte verzamelbox wordt gedeponeerd.

 

Binnen onze club is vorig jaar een G-Hockey project opgestart in samenwerking met Clara Fey. Clara Fey is het Orthopedagogisch Centrum gelegen in Sint-Job met twee campussen, Kristus Koning en St Raphael, waar 300 kinderen met een mentale beperking verblijven. 

Om de kosten voor de startende G-hockeyers zo laag mogelijk te houden, zijn we op zoek naar tweedehands hockeymateriaal. Indien jullie nog hockeysticks, hockeyschoenen, RAHC tenues of ander hockey materiaal in goede staat hebben, kunnen we dit goed gebruiken.

Er wordt eerstdaags een verzamelbox geplaatst binnen de club.

Alle info over de wie, wat, waar & wanneer van dit prachtige initiatief onder "LEES MEER" : 

Met steun van

         

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com