Brug 4 is tijdens de herfstvakantie afgesloten. De Vlaamse Waterweg moet de brug aanpassen voor automatisatie. Het verkeer moet daarom van 27 oktober tot en met 2 november omrijden.

Alle bruggen over het kanaal Dessel-Schoten worden geautomatiseerd. Bedoeling is dat ze vanop afstand kunnen worden bediend. Brug 4 in het centrum van Sint-Job wordt tijdens de herfstvakantie aangepakt. Dit betekent gegarandeerd veel verkeershinder. De brug die de Brugstraat met de Handelslei verbindt, is dé verbindingsas naar de E19. Heel wat verkeer van Sint-Job, Schilde en Sint-Antonius rijdt dagelijks langs daar om de E19 op te rijden.

Het verkeer zal nu moeten omrijden. Lokaal verkeer wordt via de Brugstraat naar de Vaartlaan geleid om daar brug 5 en de Sluisvijfbaan te nemen. Van daar kan het verkeer naar de Eikenlei en zo via het kruispunt de E19 bereiken.

Omgekeerd moet het verkeer terug via sas 5, Vaartlaan, maar dan Holleweg en Hogebaan nemen om de Brugstraat te bereiken. Het doorgaand verkeer moet helemaal via Schilde omrijden: via de Waterstraat, Turnhoutsebaan, Brasschaatsebaan en Botermelkweg om dan de Brechtsebaan in Schoten op te rijden en zo in de Eikenlei in Brecht aan te komen.

Ook fietsers en voetgangers kunnen brug 4 niet over en moeten via brug sas 5 of kunnen het bruggetje van sluis 3 nemen om het kanaal over te steken.

Met dank aan 'de Frut' ofte Gava!


Omleiding auto:

  • Een omleiding voor het plaatselijk verkeer is voorzien via de Brugstraat, Vaartlaan, brug sas 5, Sluisvijfbaan, Eikenlei en omgekeerd via Eikenlei, Sluisvijfbaan, brug sas 5, Vaartlaan, Holleweg, Hogebaan en Brugstraat.
  • Voor het doorgaand verkeer wordt een omleiding voorzien via Waterstraat (Schilde), Turnhoutsebaan (Schilde), Brasschaatsebaan (Schilde), Botermelkweg (’s-Gravenwezel), Brechtsebaan (Schoten) en Eikenlei (Brecht).

Omleiding fietsers/voetgangers:

  • via brug sas 5 of via bruggetje sluis 3