Whisting Wednesdays voor (aankomende) scheidsrechters en ouders

Beste ouders en spelers,                                                                    19/04/2021

Omstandigheden hebben ons verhinderd om kennis te maken op de velden. De RAHC Umpire Academy heeft als visie om zoveel mogelijk ouders en spelers op te leiden als scheidsrechters voor een betere Fair Play tijdens de matchen.

Dit begint bij de ouders vanaf U7. Spelers vanaf U10 kunnen, mits de juiste motivatie, starten als scheidsrechter voor de jongere categorieën. Wij voorzien opleiding en begeleiding.

Woensdag start VHL met een mooi initiatief: 5 woensdagen om 20u is er een Zoom-sessie voor scheidsrechters van alle niveaus. De thema’s zijn wisselend, de flyer vind je hier.
Volg ons op Instagram RAHC.Umpire.Academy

 

Inschrijven voor de workshops kan op deze link https://nl.surveymonkey.com/r/WhistlingWednesdays 


 

 

Programma : 

21 april: "Scheidsrechter op klein veld"

Voor de absolute starters op klein veld.  Ben je een ouder die samen met zijn zoon of dochter hockey ontdekt, of ben je als jonge speler geïnteresseerd om je eerste stappen als scheidsrechter te zetten?  In deze workshops leggen beknopt de regels op klein veld uit en geven de basisfilosofie voor het fluiten van deze wedstrijden mee.

 

28 april: "Spelregels via quiz en discussie"

Voor scheidsrechters die de regels goed kennen en die mee over de nuances van de regels willen nadenken.  De interpretatie van de regels kan soms van kleine details afhangen.  In deze workshops pakken we de meer uitdagende spelregels aan en lichten we de juiste interpretatie toe. 

 

5 mei: "Signalisatie/Body Language & Fluitsignaal"

Voor Club Umpires en kandidaat Club Umpires. Signalisatie, lichaamstaal en fluitsignaal zijn uitermate belangrijk om beslissingen goed te verkopen als scheidsrechter.  Op basis van videobeelden gaan we dieper in op sterke lichaamstaal en non-verbale communicatie.   

 

12 mei: "Positionering"

Voor Club Umpires en kandidaat Club Umpires.  Om de juiste beslissing te kunnen nemen, moet je als scheidsrechter ook op de juiste plaats kunnen staan.  We analyseren videobeelden van positionering en bekijken zo hoe we onze positie kunnen verbeteren. 

 

19 mei: "CUC workshop" > Voorbehouden voor Club Umpire Coaches. 

Specifieke workshop voor de Club Umpire Coaches van de clubs om hen te helpen de arbitrage binnen hun club naar het volgende niveau te tillen.  Focus op goede debriefing en analyse. Voor RAHC zijn dat de scheidsrechters die in de rechte lijn zitten voor het examen Club Umpire & Nationaal Scheidsrechter. Als je aarzelt, stuur me dan een WhatsApp.
Elke informatie is altijd interessant in je groeiproces.

 

Ik dank VHL voor dit online aanbod en hopen dat we jullie massaal mogen begroeten.
Wie interesse heeft om te fluiten en tijdens de sessies aanwezig is, zal ik contacteren voor verdere opleiding/begeleding op het veld.

Met scheidsrechterlijke groeten

Birgitte Devos
WhatsApp  0473 645 947
Scheidsrechterscoördinator
RAHC Umpire Academy