Gesticht in 1923, sloot Antwerp Hockey Club (AHC) zich officieel aan bij de Belgische Hockeybond in 1924 en speelde zijn eerste kampioenschap in 1924-1925.

Het jaar daarop promoveerde de herenploeg reeds naar de hoogste divisie. Tijdens datzelfde jaar schreef AHC zijn eerste dameselftal in.
Na afloop van het seizoen 1928-1929 promoveerde het herenelftal opnieuw naar de hoogste afdeling zonder één enkel punt te hebben verloren. Vanaf die datum wist het herenelftal zich ononderbroken te handhaven in eerste klasse tot 1945 - 1946.

Bij de viering van haar dertigjarig bestaan in 1953-1954 werd de promotie voor de derde maal afgedwongen zonder nederlaag te lijden. 

15 april 1954: inhuldiging van het nieuwe chalet van Antwerp aan de Bosuil in Deurne. Datzelfde jaar werd de damesploeg voor de tweede opeenvolgende maal Belgisch kampioen. De dames van AHC hebben vanaf dat ogenblik een ononderbroken reeks van dertien nationale titels behaald tot in 1964-1965. Tijdens deze periode overheerste zij ontegensprekelijk het Belgisch dameshockey. Zij wisten trouwens het ongeevenaard record van 89 wedstrijden zonder nederlaag op hun actief te schrijven.

In 1974 werd het vijftigjarige bestaan van AHC gevierd, waarbij de club tot de waardigheid van Koninklijke werd  verheven. Royal Antwerp Hockey Club. (R.A.H.C. of  RAHC). Sinds geruime tijd speelden de bestuursleden van de club met het idee een kunstgrasveld aan te leggen. In Deurne bleek dit om praktische redenen niet haalbaar (onder andere de behoefte voor extra ruimte van de voetbalclub) en na een kort verblijf in Brasschaat (Polygoon), werd er uiteindelijk een geschikte locatie gevonden te Sint Job in ‘t Goor / Brecht. Dankzij het uitzonderlijk dynamisme van de gehele club, weliswaar geslonken tot minder 100 leden, werden de nodige financiën bij elkaar gebracht en kon met de bouw begonnen worden. Het clubhuis en het verlichte kunstgrasveld werden voor het eerst in gebruik genomen in augustus 1988. De eerste ploegen schommelden die jaren tussen de top van de tweede divisie en de onderkant van de hoogste divisie.

In 2002 werd het dynamisme van een sterk groeiende club vorm gegeven in de vorm van een uitbouw voor ons clubhuis dat een restaurant erbij kreeg, maar vooral met de aanleg van een tweede kunstgrasveld.
Na een uitzondelijk jaar van de eerste ploeg heren die, net gepromoveerd naar de hoogste divisie, voor het eerst in de geschiedenis van de club de play off finale wist te bereiken, werd het eerste zand-kunstgrasveld vervangen door een waterveld.
De club bleef groeien en in het seizoen 2004-2005 werd Antwerp zelfs de grootste club van België, waarvan zowel de dames als heren ploeg op het hoogste niveau meespelen en ook de jeugd en recreatieve afdeling het meer dan goed blijven doen.
Nadat de dames in het seizoen 2005-2006 de Beker van België wisten te winnen, mochten zij ook aantreden op het Europese toneel. Het EK voor bekerwinnaars in de B divisie werd in het Paasweekend van 2007 gespeeld in Gibraltar waar de dames op het nippertje de promotie naar de A divisie misten. Maar het EK was wel de aanzet naar het absolute hoogtepunt op sportief vlak van onze club want enkele maanden later werd het seizoen 2006-2007 afgesloten met een dubbele landstitel, de eerste sinds de jaren \'60 voor de dames en de allereerste in de clubgeschiedenis voor de heren.
Het seizoen daarop mochten dus zowel de dames als de heren van Europees hockey proeven. Deze keer wonnen de dames het EK voor landskampioenen in de B divisie, gespeeld in het Tsjechische Rakovnik, wel en werd de promotie naar de Europese A divisie afgedwongen. Omdat de dames hun landstitel wisten te verlengen zullen ze voor de derde keer op rij naar een EK mogen. De heren hadden het uitzonderlijk genoegen hun eerste EK deelname op de eigen club te mogen spelen. RAHC was in november 2007 het toneel van de eerste ronde van de Euro Hockey League (de EHL) en kreeg de absolute Europese top over de vloer in een schitterend hockey evenement gedragen door de honderden vrijwilligers van de club. De RAHC heren haalden zelf de tweede ronde maar werd daar in het Spaanse Barcelona uitgeschakeld door een Engelse tegenstander.
Ondertussen blijft ook de Antwerpse jeugdschool het goed doen, in aantallen, ambiance en resultaten. Ze brengt ondertussen ieder jaar opnieuw diverse jeugd internationals voort waarvan ondertussen verschillende ook doordrongen tot de nationale ploeg van België en zelfs Nederland.

Antwerp, een club waar plezier in hockey al meer dan 80 jaar traditie is !