Op zondag 28 mei vonden op Royal Antwerp Hockey Club het Be Gold District Days plaats.

De organisatie bood aan om tijdens dit tornooi ook ruimte te geven voor een G-Hockey demo ; een gelegenheid waar we graag op ingingen om zo deze discipline binnen het hockey meer zichtbaarheid te geven.

 

 


Op de BeGold District Days (BGDS) gaven de talentvolle U13 en U14 spelers het beste van zichzelf met het oog op een BeGold Nationaal selectie. Het spreekt voor zich dat techniek en speldoorzicht op het hoogste niveau  werden geserveerd. Op dat vlak was er duidelijk een wereld van verschil met de G-Hockeyers die een wedstrijd speelden op het naburige veld.

 

Maar als men abstractie maakt van het technisch kunnen van de spelers merkten we toch ook enkele bijzondere gelijkenissen !

 

Aan Gedrevenheid dienden de G-Hockey spelers zeker niet onder te doen.

 

Hoewel Gedisciplineerdheid naast het terrein voor sommige G-Hockey spelers af en toe een uitdaging is, gaat hen dit op het veld een stuk beter af. Dankzij de organisatie van de BGDS konden we voor onze wedstrijd ook rekenen op de begeleiding van een jonge officiële scheidsrechter ; dit maakte het voor onze spelers nog net iets echter.

 

Net als de nationale talenten op het andere veld toonden de G-Hockey spelers een aanstekelijk gehalte van Goesting en Genieten.

 

Zoals op de BGDS werden spelers van diverse clubs in de teams gemengd  : G-Hockeyspelers van Dragons, Herakles, Victory en Antwerp werden in 2 teams ingedeeld.

 

Het spreekt voor zich dat door het karakter van BGDS de spelers qua niveau ongeveer elkaars gelijke zijn.

Door de onderlinge verschillen is dit bij G-Hockey een ander verhaal.

Het is bijzonder te merken dat op dit vlak er veel respect is tussen de spelers onderling voor het ‘anders zijn’.

Wij zijn ervan overtuigd dat door het benadrukken van de waarden van respect en fair-play binnen de trainingen en wedstrijden  de G-Hockeyers hier ook de vruchten plukken in hun dagelijks leven buiten de hockey.

Op het vlak van hockey als leerschool voor teamwork, respect en fairplay is er een sterke gelijkenis,  niet alleen met de BeGold hockey talenten maar ongetwijfeld ook met alle jonge spelers in alle categorieën.

Dit maakt van hockey tenslotte een Topsport !

 

Jef Van Lint