De jaarlijkse statutaire Algemene Vergadering van Antwerp Hockey Invest zal wegens de Covid toestanden niet op 05/06/2020  plaatsvinden maar op een later nog te bepalen datum, welke tijdig zal aangekondigd worden.
 
Getekend:
Raad van Bestuur - Antwerp Hockey Invest

 

Lieve leden,

Hoera maar nog geen hoera!

Onze liefste regering heeft inderdaad aangekondigd dat er terug mag getraind worden maar we wachten zelf nog steeds op verdere instructies van de Bond over de daadwerkelijke manier hoe dit in de praktijk zou moeten werken.

We stonden erop jullie pas nieuws te melden als er écht nieuws was, maar er zijn zoveel berichten van onze fans dat we dit dan toch al wilden melden....

Dus conclusie, we hebben nog geen definitief nieuws hoe het écht zou moeten, maar we beloven het jullie te melden eens het zover is!

Blijf dus nog een heel klein beetje in uw kot and stay safe!

 

Met zeer veel droefenis moeten wij jullie het overlijden melden van Leendert Van De Reijt na een tragisch ongeval.

Leendert was zeer fiere papa van Bram en Britt en lieve echtgenoot van An. Hij was naast een harde werker een full-time levensgenieter en ook een Antwerp man in hart en nieren. Hij was voormalig speler bij de Gents 1 maar vooral als coach en gelegenheidsarbiter voor zijn beide kinderen stond hij altijd paraat!

Zeer veel sterkte gewenst aan An, Bram en Britt en oprechte deelneming van ganse club in deze zeer moeilijke tijden.

Lieve leden,

Hieronder nogmaals bericht van de Belgische Hockeybond naar aanleiding van de gevolgen voor de clubs ten gevolge van de crisis.

Zoals eerder gemeld in onze Newsletter kunnen wij dit enkel maar bevestigen en dit met de belofte dat we er als club alles aan zullen doen om de verliezen van het voorjaar (inkomsten weggevallen terwijl vaste kosten doorlopen) goed zullen proberen maken op manieren die de leden niet extra zullen belasten. 

Moest je zelf ideeën hebben, doorsturen naar idee@rahc.be.

Met dank voor jullie solidariteit!

Het Bestuur

 

Beste hockeyspeelster,
Beste hockeyspeler,
Beste hockeyclub lid,

 

Het ganse team van de Koninklijke Belgische Hockey Bond, de Vlaamse Hockey Liga en Ligue Francophone de Hockey hoopt van harte dat het goed gaat met u en de mensen die u dierbaar zijn en dat u erin slaagt om gezond en in veiligheid te blijven in deze zeer uitdagende tijden!


De COVID-19 pandemie heeft iedereen als een bliksemschicht geraakt! Of het nu op persoonlijk of op organisatorisch vlak is, en op het medische, sociale, mentale of economische niveau, … iedereen voelt de impact van deze onvergelijkbare crisis.


Helaas geldt hetzelfde voor onze hockeygemeenschap. Dagelijks worden meerdere van onze leden en van onze clubs geraakt door de diverse effecten van deze crisis. Wij sturen vandaag deze uitzonderlijke boodschap, om iedereen aan te zetten tot solidariteit. Help anderen als je kan, enkel een morele steun kan al wonderen verrichten.


We zouden u ook willen vragen om solidair te blijven met uw club. Sinds 13 maart zijn alle activiteiten in alle hockeyclubs van het land opgeschort. Deze situatie zou wel eens nog verschillende weken kunnen aanslepen. Dit betekent dat uw club op dit moment geen enkele inkomstenbron meer heeft. Maar zelfs al liggen alle activiteiten momenteel stil, de kosten blijven wel lopen, of nemen in sommige gevallen zelfs toe.


Blijf daarom aub uw club maximaal steunen! Vraag aub. geen terugbetaling van lidgeld aan. Geef uw club de kans om op een serene manier verder te werken en actief volgend seizoen voor te bereiden.  

 

Alvast ontzettend bedankt voor uw hulp in onze gezamenlijke strijd tegen de nefaste gevolgen van deze Coronacrisis!

 

 

Met sportieve groet,

 

 

 

 

 

Marc Coudron                                     Yves Henet                                            Patrick Keusters

Voorzitter KBHB                                  Voorzitter LFH                                      Voorzitter VHL

 

 

 

 

Serge Pilet                                             Dominique Coulon                           Christoph Van Dessel

Algemeen directeur KBHB            Algemeen directeur LFH                Algemeen directeur VHL

Vandaag bereikte ons het trieste nieuws van het overlijden van Jean Collin echtgenoot van Denise, vader van John en Ivan, grootvader van Dennis en Marilyne.
Na een zeer gevuld en succesvol leven zowel professioneel, prive als sportief is hij zacht heengegaan in zijn 93 ste levensjaar.
Jean volgde Henri Colin op als voorzitter van onze club van 1964 tot 1974, zelf opgevolgd door Alberto Malvarosa van wie we recent ook afscheid hebben moeten nemen.
Jean was sinds “altijd” lid van de grote Antwerp familie. Naast zijn bestuurdersrol binnen RAHC was hij tevens gedurende jaren actief bij de Belgische Hockeybond en bij RAFC waar hij tevens gedurende jaren bestuurder was.
Op het veld was Jean een innemende ploeggenoot en tevens begenadigd keeper; ik heb de eer en genoegen gehad verschillende seizoenen met hem te mogen spelen in de veteranen een reeks welke nu Masters genoemd wordt, in zijn geval, een meer passende omschrijving.
Ook was hij een graag geziene en trouwe supporter van H1 en had hij zijn vast zitje op den Bosuil.
Jean was in België gekend en gerespecteerd als een gentleman en "sportsman” in de edele zin van het woord.
Langs deze weg  wenst de club de familie haar innige deelneming te betuigen.

Michel Nierinck

 

PERSBERICHT

 

De Nationale Veiligheidsraad heeft woensdag 15 april de verlenging van de sanitaire en sociale maatregelen aangekondigd, alsook nieuwe maatregelen om de verspreiding van het COVID-19 virus tegen te gaan. Naar aanleiding hiervan is de Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Hockey Bond, met akkoord van z’n vertegenwoordigers van de liga’s, van mening dat de mogelijkheden om nog voor de zomer de hockeycompetities opnieuw op te starten, zwaar in het gedrang zijn gekomen. Daarom werd er besloten om alle hockeykampioenschappen stop te zetten, zoals reeds het geval was voor de Belgian League en College League competities.

De competities in Open League, Heren Lagere, (Junior) Masters, (Junior) Ladies, Gents en alle Jeugdcompetities worden definitief stopgezet. Hieronder een omschrijving van de procedures die het einde van deze kampioenschappen regelen: 

  • Voor de categorieën Junior Masters, Masters 2 en alle jeugdcategorieën, worden de klassementen vastgelegd na de wedstrijden van de eerste ronde
  • Voor de categorieën Open League, Heren Lagere, Masters Ere, Masters 1, Junior Ladies, Ladies en Gents, worden de klassementen vastgelegd na de heenwedstrijden
  • De promotie- en degradatiemodaliteiten zullen ten laatste donderdag 30/04 gecommuniceerd worden

 

Naar aanleiding van de COVID-19 pandemie en de maatregelen die worden opgelegd door de federale regering, heeft de Raad van Bestuur van de Koninklijke Belgische Hockey Bond belangrijke beslissingen genomen in een vergadering via video-conferentie die deze donderdag 2 april in de avond plaatsvond.

Lees het persbericht via de link hieronder:

Persbericht seizoen 2019-2020

Kunnen hockeystages/-kampen in de Paasvakantie nog doorgaan?

De Vlaamse regering heeft, in navolging van de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus van de federale regering van 17/03/2020, beslist dat alle sport-, jeugd- en vakantiekampen tijdens de paasvakantie moeten worden geannuleerd.

Pasen

6/4 tem 10/4 : 5 dagen 9u -16u voor U5 tem U12 - GEANNULEERD

https://inscriptions.b-hockey.be/nl/?option=com_rsform&view=rsform&formId=205

15/4 : clinic U14 + keepers  9u – 16u incl. warme lunch € 80 - GEANNULEERD

https://www.rahc.be/?eid=7256229

16/4 : clinic U16/U19 9u-16u incl. warme lunch € 80 - GEANNULEERD

https://www.rahc.be/?eid=7256234

 

GEANNULEERD

REMINDER OFFICIËLE MAATREGELEN VAN DE OVERHEID

·        De overheid, die belast is met de beheersing van de crisis rond het Corona virus, groepeert alle officiële informatie over dit onderwerp op de website https://www.info-coronavirus.be/nl/

"  Lijst van de genomen officiële maatregelen

"  Lijst van raadgevingen op het niveau van hygiëne en sociale contacten

"  Lijst van meest gestelde vragen en de antwoorden op deze vragen  (Q&A).

"  Communicatie voor de verschillende doelgroepen.

 

BOND

·        De kantoren van de Bond (KBHB/VHL/LFH) zijn minstens gesloten tot 5/04/2020, zoals verplicht in de maatregelen van de overheid.

·        Desalniettemin werkt het personeel van de Bond van thuis uit en is het 100% operationeel. De opvolging van alle dossiers wordt voortgezet:

"  Contacten met openbare besturen

"  Organisatie van de kampioenschappen

"  Ondersteuning voor de clubs

"  Organisatie van de opleidingen

"  Nationale teams

"  Contacten met internationale Bonden

"  Financiën

"  Communicatie

"  Sponsoring

"  Evenementen

 

BELGISCHE COMPETITIE

·        Kampioenschappen :

"  Alle hockeykampioenschappen in België zijn opgeschort tot minstens 3/04/2020, zoals voorgeschreven door de maatregelen van de regering. Zolang er een mogelijkheid bestaat om opnieuw te spelen, wil de Federatie deze open houden. Het is onze wens om de competitie terug op te starten van zodra dit mogelijk is en van zodra dit opnieuw toegelaten wordt. Het vervolg van de kampioenschappen zal dus afhangen van de evolutie van de huidige crisis en de instructies van de overheid.

"  Op dit moment werkt de Bond actief aan de verschillende mogelijke scenario’s voor een herneming van de competities als er een einde komt aan de door de overheid opgelegde maatregelen om de verspreiding van het Corona virus in te dijken.

"  Een minimale trainingsperiode zal voorzien worden voor alle teams VOOR de eventuele herneming van de kampioenschappen

·        Trainingen :

"  Team trainingen zijn tot minstens 3/04/2020 verboden.

 

CLUBS

·        De overheid verplicht de clubs om hun hele infrastructuur te sluiten voor leden. Activiteiten zijn er strikt verboden tot minstens 5/04/2020.

"  Wedstrijden

"  Trainingen

"  Stages

"  Vergaderingen in het clubhuis

"  Evenementen van gelijk welke aard in het clubhuis

 

FIH HOCKEY PRO LEAGUE

·        De internationale Bond heeft besloten om alle wedstrijden van de Pro League op te schorten tot minstens 17/05/2020.

"  De KBHB werkt aan een herprogrammatie van de wedstrijden BEL-USA (dames) en BEL-ESP (heren) die voorzien waren op 15/05 en 17/05 in Antwerpen, op een latere datum.

"  Reeds aangekochte tickets voor deze wedstrijden blijven geldig.

 

FYSIEKE ACTIVITEITEN

·        Onderhouden van een regelmatige fysieke activiteit is goed voor de gezondheid en versterkt de weerbaarheid van het immuunsysteem.

"  Wandelen / fietsen :

§  Alleen te beoefenen of samen met één persoon die onder het zelfde dak woont.

§  Beoefenen met zijn tweeën: respecteer een afstand van 1m50.

"  Jogging / intensief fietsen :

§  Alleen te beoefenen of samen met één persoon die onder het zelfde dak woont

§  Beoefenen met zijn tweeën: gezien de grotere intensiteit van de ademhaling, een afstand van 5m respecteren.

"  Intensieve fysieke activiteit wordt afgeraden omdat deze het organisme en het immuunsysteem vermoeit.

"  Iedere samenscholing of teamsport is verboden.

 

Verdere info via secretaris@rahc.be

 

NIEUWSFLASH
DE RIDDER HOCKEY

 

CLUBKALENDER
ZOEKEN
VERTROUWENSPERSOON RAHC
MET STEUN VAN

   

    

VERJAARDAGEN
30/11
Josie De Roeck
30/11
Lily Van Grimbergen
30/11
Eline Peeters
01/12
Puk Somers
01/12
Thais Hermans
01/12
Raffaella Reho Somers
02/12
NICOLAS VERLINDEN
02/12
Maxence Alexander
02/12
Joery Janssens
02/12
Tim Joosen

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com