NATIONAAL – het dragen van een mondmasker is altijd en overal verplicht in uw club, zowel binnen als buiten

"  behalve voor kinderen jonger dan 12 jaar 

"  behalve als je zelf hockey speelt op het veld

"  behalve als je aan tafel zit in de bar of het restaurant van de club

 

NATIONAAL – de contactgegevens van alle bezoekers van uw club moeten geregistreerd worden

"  behalve voor kinderen jonger dan 12 jaar 

"  registratie van de gegevens van 1 persoon per gezin volstaat

 

NATIONAAL – er mogen maximaal 200 toeschouwers aanwezig zijn voor een outdoor wedstrijd (100 indoor)   

"  de toeschouwers moeten verplicht een mondmasker dragen

"  de sociale distancing van 1,5m moet zoveel mogelijk gerespecteerd worden

 

PROVINCIE ANTWERPEN – sporten waar fysiek contact aanwezig is, zijn verboden op het volledige grondgebied van de provincie Antwerpen  

wedstrijden zijn voor iedereen in de provincie Antwerpen verboden (alle leeftijdscategorieën)

trainingen zonder fysiek contact zijn toegestaan

voor sporters ouder dan 18 jaar:

de sportieve bubbel (spelers + trainer(s)) moet beperkt blijven tot max. 10 personen

er mogen meerdere sportieve bubbels van max. 10 personen op één veld trainen, maar ze moeten fysiek altijd en overal gescheiden zijn.

VAN DE GEMEENTE BRECHT MOGEN DIT SLECHTS 10 PERSONEN PER VELD ZIJN, DUS OP ANTWERP MOGEN ER MAAR MAXIMAAL 10 PERSONEN OP EEN VELD TRAINEN EN NIET MEERDERE BUBBELS VAN 10...

 

BESLISSINGEN BO KBHB

In een meeting deze vrijdagavond 31 juli 2020, heeft het Bestuursorgaan van de KBHB zich gebogen over bovenstaande regels en de impact ervan op onze sport en op de start van het nieuwe seizoen. Hieronder een overzicht van de beslissingen die in dat kader door het BO werden genomen:

 

Maatregelen van de NVR

Deze maatregelen moeten door alle clubs in België zo strikt mogelijk worden gevolgd, om zo mee te werken aan de gezamenlijke inspanningen om de opmars van het virus in te dijken.

 

Verstrengde maatregelen voor de clubs uit de provincie Antwerpen

Wedstrijden: (oefen)wedstrijden zijn VERBODEN

§  Binnen de provincie Antwerpen.

§  Aan de Antwerpse clubs raden wij fors af om in de maand augustus oefenwedstrijden te plannen buiten de provincie Antwerpen. De ‘spirit’ van de maatregelen van de provincie is net om een maximaal aantal mensen aan te sporen om thuis te blijven, om het aantal menselijke contacten niet onnodig de hoogte in te jagen.

§  Dit geldt voor alle leeftijdscategorieën.

§  De KBHB heeft aan de Top Hockey League (THL = organisatie die de belangen van de Ere afdeling clubs behartigt) gevraagd om haar clubs aan te sporen tot solidariteit met de Antwerpse clubs, door geen oefenwedstrijden te spelen tot 26/08/2020. Dit geldt trouwens ook voor de teams van de andere Belgian League divisies.

-       geen oefenwedstrijden tegen Antwerpse ploegen (wat sowieso niet mag!)

-       geen oefenwedstrijden tussen ploegen van clubs buiten de provincie Antwerpen onderling

"  Trainingen: enkel CONTACTLOOS trainen is toegelaten

§  jeugd (U7-U19): met max. 50 pers. per veld

§  senioren (18+): in groepen van max. 10 personen (trainer inbegrepen) -> verschillende gescheiden groepen van 10 op 1 veld is toegelaten

§  Aan de Antwerpse clubs raden wij fors af om in de maand augustus te gaan trainen op velden buiten de provincie Antwerpen. De ‘spirit’ van de maatregelen van de provincie is net om een maximaal aantal mensen aan te sporen om thuis te blijven, om het aantal menselijke contacten niet onnodig de hoogte in te jagen.

 

·        Start competities 20/21

"  Alle kampioenschappen:

§  Voorlopig geen uitstel voor alle senioren- en jeugdkampioenschappen, behalve voor de Belgian League en Open League Dames en Heren.

"  Belgian League:

§  De start van de competitie (Ere en Nat. 1 – 2 – 3 Dames & Heren) wordt uitgesteld tot zaterdag 19/09/2020 of zondag 20/9 (in functie van de programmatie). Door de maatregelen in de provincie Antwerpen werd een deftige voorbereiding in augustus voor veel Antwerpse clubs onmogelijk. Dit uitstel zal deze clubs toch de nodige tijd geven om zich correct voor te bereiden.

"  Open League:

§  De start van de competitie (Ere en Nat.1 Dames & Heren) wordt uitgesteld tot zondag 13/9. Zoals voor de Belgian League, krijgen de Antwerpse clubs zo meer tijd om zich voor te bereiden.

 

 

We zijn ons er sterk van bewust dat deze nieuwe regels opnieuw veel extra druk leggen op onze sport. Nochtans is het van uiterst groot belang dat we deze regels zo strikt mogelijk naleven, opdat de gezondheidssituatie opnieuw zou kunnen verbeteren. Het is de enige weg om tot een zo normaal mogelijke situatie terug te komen.

 

We wensen iedereen veel sterkte en moed toe.

 

SAMEN ZULLEN WE HET VIRUS OVERWINNEN!