Aan onze RAHC-jeugdspelers (vanaf U14)

Aan alle ouders (indoor verplicht vanaf U9)

Binnenkort start de indoorcompetitie. Dit zijn officiële wedstrijden en er zijn voor alle leeftijden officiële indoor-scheidsrechters vereist. Om de feuille in te vullen, maar ook om scheidsrechters in praktijk te hebben in de zalen, willen wij een oproep doen aan iedereen, vanaf U14, om je scheidsrechterdiploma’s te halen.

klik op lees meer 


Voor indoor is het voldoende om het examen indoor af te leggen via de module

https://hockeyumpire.drillster.net
Opgelet: altijd eerst oefenen, de vragen zijn zo opgesteld dat je de oefeningen moet doen (de drill) om te slagen. Je kan maar maximaal 2x examen doen.
Het gaat niet om het aantal fouten, want alle vragen hebben een ander gewicht in het geheel, je moet minstens 80% hebben.


Om op Drillster te kunnen oefenen en je diploma te halen, mail je je voornaam + naam + uniek mailadres per deelnemer naar birgitted@skynet.be
Als je al eerder een toegang gevraagd had, bijvoorbeeld voor outdoor, klik je op “geen wachtwoord” en geef je je mailadres in. Dan kan je verder oefenen.

Als je aan de slag gaat, waarom niet eerst je outdoor “Theoretisch Scheidsrechtersdiploma” halen?  Als je de komende weken je theoretisch diploma haalt, outdoor, dan heb je vanaf nu nog 3 weken de kans om “Clubscheidsrechter” te worden.  Hoe gaat dat in zijn werk.
Een clubscheidsrechter mag thuis een wedstrijd fluiten in de eigen categorie of lagere reeksen. De eerste keer doe je dit onder begeleiding van een coach-clubscheidsrechter. Als je geslaagd bent, krijg je (binnenkort) een scheidsrechterhesje en fluitje en maak je deel uit van de RAHC Umpire Academy. Je kan dan tegen een vergoeding van 10 EURO wedstrijden fluiten. Dat is geen verplichting, de managers vragen clubscheidsrechters via een gesloten Facebookpagina of per mail.

Wil je meer weten, twijfel je, wil je als scheidsrechter meer coaching, stuur dan ook een mailtje met je vragen aan birgitted@skynet.be

Deze begeleiding loopt onder toezicht van
Jeffrey Van Asbroeck, Belgian Umpire
Umpire Manager van de RAHC Umpire Academy