De heren hebben gisteravond een beep en BMI test ondergaan. De resultaten waren positief. Marc Schroyen was zo vriendelijk iedereen te testen op hun BMI. De resultaten daarvan waren goed. Iedereen is daarvoor geslaagd maar sommige kunnen nog wel verbeteren.

De beep test geeft aan hoe fit iemand op dat moment is. Men loopt of een afstand van +- 20 meter heen en weer. Je moet bij de “beep” aan de andere kant zijn. Om de zoveel minuten wordt de tijd tussen de beeps verkort. Dit impliceert dat je dus steeds sneller moet lopen om voor de beep aan de andere kant te zijn.

Rekening houdend met het feit dat we pas 2 weken bezig zijn kunnen we ook over deze resultaten  tevreden zijn. Wel kwam duidelijk naar voren dat er nog een aantal waren die extra aan hun conditie moeten werken. Thomas Verheijen was met 15.7 (een uitzonderlijk goed resultaat) de beste gevolgd door Gabi Dabanch en Josslin Niessen met respectievelijk 15.1 en 15.0.

Wordt vervolgd!!

Aanstaande zaterdag om 12 uur speelt H1 zijn eerste oefenwedstrijd tegen Beerschot. De wedstrijd wordt op RAHC gespeeld. Nieuwe spelers die in actie zullen komen zijn:

Erik van Wanrooy  Ex Oranje Zwart

Javi Lainz ex Leopold

Gabi Dabanch ex Polo Barcelona

Juan Lainz ex Campo de Madrid

Jaap van Montfoort ex Rotterdam

Josslin Niessen ex Dragons

Tot zaterdag

 

 

 

 

Lauranne Coppens en Thomas Verheijen spelen beide respectievelijk bij de meisjes U16 en jongens U16 de finale van het EK tegen Nederland. We wensen ze veel succes. 

Live beelden van de meisjesfinale : http://www.fhcv.tv/index.php/netherlands-vs-belgium-finales-1o-a-vs-1o-b-8-jul-2012-1930h-retransmision/ 

Met enige fierheid kunnen wij als club aankondigen dat Joanna net haar diploma trainer/coach level 3 gehaald heeft (het op één na hoogste diploma bij de Belgische Hockeybond).

Joanna leidde de afgelopen twee jaar de provinciale kadetten meisjesploeg van Antwerpen. Op basis van deze prestatie en het slagen in een eindwerk en een mondelinge proef bij Alain Geens, waar hockeytechnische en -tactische know-how getest worden, werd haar het diploma overhandigd. Zij mag zich nu één van de hoog opgeleide coaches noemen!

Onze jeugdschool gaat daar zeker de vruchten van plukken de komende jaren.

Als je haar tegenkomt wens ze maar eens een dikke proficiat, of een leuk mailtje mag ook!

Proficiat Joanna!

      

De prestaties van ons Sofie blijven maar komen; zij doet nu zondag mee aan de triathlon van Brasschaat!

Misschien leuk om de tijd tussenuit te nemen om naar Brasschaat te komen in je Gierts t-shirt en Sofie aan te moedigen?

Tot dan!

 

 

Met een overtuigende 10-3 wonnen de dames de Beker van Belgie tegen Braxgata. Zo winnen ze de dubbel in een mooi seizoen. Titel, beker, topscoorder, 2x gelijk , niet verloren en al de andere wedstrijden gewonnen.

 

Proficiat dames met jullie super seizoen.

 

Na de 2-0 zege tegen Dragons spelen de dames maandag 28 mei om 14h00 de finale tegen Braxgata op het veld van Pingouin

Donderdag om 13h spelen de dames op Herakles de 2e play off wedstrijd. Na de 4-2 overwinning zondag tegen Wellington hebben onze dames nog 1 overwinning nodig nu donderdag of zondag 20/5. Ze hopen de klus natuurlijk te klaren donderdag. En het wordt zowiezo een feest (of ze nu winnen of verliezen, het is een super seizoen).

 

Dus:

-als we donderdag winnen : 19h00 BBQ & feest op de club 10 euro/pp voor spelers en supporters, we houden het wel simpel gezien de short notice.

-als we donderdag verliezen is er zondag 20/5 om 19h BBQ & feest op de club.

 

Maar kom ze aanmoedigen en we gaan voor de winst en de titel  

 

 

... maar half gewonnen is niet goed genoeg voor onze Dames 1. Dus donderdag verwachten zij u allen iets voor 13u aan de rand van het veld te Herakles om samen met hen de klus af te maken!

De eerste finale tegen Wellington, regerend landskampioen, werd vandaag met 4-2 gewonnen. Goals van Djamila Lambertus, Olivia Bouche 2x en Laurine Delforge... Het was niet de beste wedstrijd van ons Antwerp dat enigszins voorzichtig aan de wedstrijd begon. Maar toen de druk opgevoerd werd regen de kansen zich aan elkaar en moest Wellington op de been gehouden worden door hun sterke keepster. De goal wou echter maar niet vallen tot een pc de verlossing bracht. Wellington sloeg echter binnen de minuut weer terug en bracht onverwacht de stand weer in evenwicht. Een omgekeerd scenario iets later in de wedstrijd toen we op 1-2 kwamen en weer de gelijkmakerscoorden, maar daarna volgden de meer dan logische beslissende goals voor het sterkere Antwerp.

Zoals gezegd geen grootse wedstrijd, alhoewel zeer entertainend voor het enthousiaste publiek, maar goed genoeg om de eerste finale binnen te halen. Voortgestuwd door hun 12e man namen ze dus een goede optie op de titel, maar de belangrijkste wedstrijd is die van nu donderdag (hemelvaartsdag). Dus ze rekenen zeker weer op uw steun !

In de marge van de wedstrijd gaf ons publiek ook een mooi bewijs van onze steun voor Sofie Gierts die op een weinig frisse manier afgeserveerd werd voor de nationale ploeg. Op het veld is het aan haar om het ongelijk van de bond te bewijzen, daarnaast is het aan haar supporters om op een waardige, respectvolle (!) wijze haar te ondersteunen... dus zonder op de man te spelen, maar door op een positieve manier haar en haar team te supporteren zoals deze zondag.

Afspraak aan de rand van het blauwe veld te Lier nu donderdag 17/5 om 13:00u!

Men and Women Hockey Finals 2012 @ Herakles HC

Lieve supporters!

Het moment van de waarheid is aangebroken: DE FINALE VAN DE PLAY-OFFS. De belangrijkste wedstrijd van het seizoen waarvoor we jullie steun massaal zullen nodig hebben. We verwachten jullie allemaal om ons te komen aanmoedigen op Herakles !

Beste supporters, we verwachten jullie in grote getalen. Getooid in rood en wit, luidruchtig, met vlag en toeters. Maar supporter positief voor het team, dat er het hele seizoen voor gevochten heeft. Het feit dat Sofie Gierts uit het nationale team gevallen is, is uiteraard een zeer spijtige zaak, maar laat ons focussen op de titelstrijd en het hele dames 1 team.

BE THERE
Dress code: ROOD !!! Supporters shirts zijn te koop op vrijdag, zaterdag en zondag (10 euro voor volwassenen en 5 euro voor kids)!

Zondag 13/05 : Antwerp – Wellington ( 13.00 h ) : 4-2
Donderdag 17/05 : Antwerp – Wellington ( 13.00 h )
Zondag 20/05 (if draw) : ( 13.00h )

Entrance:
< 12 years of age = free entrance
> 12 years of age = 10€

BE THERE !

More infos: http://www.youtube.com/watch?v=2i_HrI7YaR0&feature=relmfu

Dames & Heren 1
Hoofdsponsor

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com