In het voorjaar van 2005 was Antwerp op zoek naar een keeper. Murray Richards en Adam Commens hadden Joep Welten opgemerkt bij de Nederlandse hoofdklasser Den Bosch. Had hij zonder meer zijn plaats in die competitie, dan wilde Joep ook in het beroepsleven verder. Bij Antwerp viel zoiets toen nog te combineren. En zo kwam het dat Murray en ik op een mooie avond in mei van dat jaar met een joviale Brabantse krullenbol aan tafel zaten in restaurant ʻLas Mañasʼ. Een tweede gesprek bleek nooit echt nodig, want Joep wilde écht.

Vanaf dag één sloot Antwerp Joep in de armen. Hij werd al snel een attractie op de Belgische velden. Imponerend en zuiver, met zelden geziene reflexen. Sterk op zijn lijn en in de lucht. Secuur en vaak onverslaanbaar. Na al die jaren hadden we eindelijk een keeper in huis die matchen kon winnen. Een publiekspeler met een hoge aaibaarheidsfactor, die zich naast het veld verzekerd zag van een trouwe schare supporters bij wie hij geen kwaad aanrichten kon. Ook na de wedstrijd toonde deze no-nonsense Hollander zich een toegankelijk mens met het hart op de juiste plek.

Brabant zou jarenlang vruchtbare grond voor Antwerp blijken: Piet-Hein Geeris, Marc Van Wijk, Mark-Jan Kleijssen, Willem Gassner (de slimste van allemaal), Matthijs Brouwer, Mark Caspanni, Erik Van Wanrooy... allen deden of doen ze waar ze voor gehaald waren. Stuk voor stuk harde werkers... fijne mensen ook. Brabanders zijn feitelijk halve Belgen. Daarom dat ze zich zo makkelijk op Antwerp integreren: ze begrijpen onmiddellijk hoe de verhoudingen binnen de club liggen. Toch onderscheidde Joep zich binnen die Brabantse garde al snel als een klasse apart.

Dames 1 en Heren 1 spelen zondag beide op Watducks Waterloo.

 

Dames om 12h00

Heren om 15h00

 

Volgend weekend spelen beide teams thuis tegen Oree.

De competitie voor de H1 komt in een beslissende fase met nog 6 van de 22 wedstrijden te spelen.  Onze H1 spelen dit weekend op zaterdag en zondag een thuiswedstrijd tegen Braxgata en Beerschot.  Beide ploegen staan onder Antwerp in de rangschikking, waardoor Antwerp met 2 overwinningen een (hopelijk) beslissend gat met deze 2 ploegen kan slaan.

De D1 zijn nog maar net halverwege de competitie en spelen zondag thuis om 12.00 tegen Leuven.

Alle supporters daarom aanwezig zaterdag voor de H1 match om 16.00 tegen Braxgata en zondag vanaf 12.00 voor de D1 match tegen Leuven en om 15.00 de H1 match tegen Beerschot. 

Geniet van een laatste lentedag op Antwerp voordat de winter zich maandag weer meldt!

Onze jeugdschool ziet zijn talenten floreren... Afgelopen weekend maakten er weer twee een soort van debuut.

Zaterdag was het de beurt aan de jonge Gregory Stockbroeck, 15 jaar nog maar en een van onze grote talenten in de scholieren jongens 1. En als je dan toch je debuut maakt kan je dat maar beter doen op een groot podium zal hij gedacht hebben. Zaterdag werd immers de derby met Dragons gespeeld (1-1 trouwens) en voor een Antwerpse hockeyer is er geen mooiere wedstrijd om je debuut in te maken. Als je dan ook nog eens je eerste balcontacten direct kan omzetten in een doelkans toont dat aan dat er je een mooie toekomst te wachten staat...

Een ander debuut werd afgelopen zondag in het verre Den Haag gerealiseerd... Onze Philip van Leeuwen speelde reeds enkele jaren bij onze heren 1 als tweede keeper achter Joep Welten en week voor zijn studies uit naar Nederland. Om voor de hand liggende practische redenen koos hij er ook voor om in Nederland te gaan spelen en werd 2e keeper bij HGC in de Nederlandse hoofdklasse. Afgelopen zondag was het ook voor hem een soort debuut toen hij zijn eerste wedstrijdminuten kreeg in de sterkste competitie van de wereld.

Proficiat aan beide talenten uit onze RAHC jeugdschool !

Volgend weekend spelen zowel heren en dames 1 thuis.

 

Heren1:

Zaterdag 9 maart 16h00 : Antwerp - Braxgata

Zondag 10 maart 15h00: Antwerp - Beerschot

 

Dames 1:

Zondag 10 maart 12h00: Antwerp - Leuven

 

Kom supporteren voor onze top teams

Antwerp feliciteert Laurine Delforge!  Als speelster van onze dames 1 een van de hardste werkers met een voorbeeldige inzet tijdens de wedstrijden, in zaal (die dit weekend spelen voor de titel) kapitein van de ploeg en lid van de nationale zaalploeg bovendien. Jaren geleden in de voetsporen van haar vader gestart als nationaal arbiter... eerst bij de topjeugd, dan de subtop bij de heren, vervolgens internationale jeugdtoernooien en occasioneel als het eigen speelschema het toelaat ook een wedstrijd in de eredivisie heren. Sinds kort regelmatig ook te zien in het buitenland op de grote internationale toernooien van de nationale damesploeg...

En nu dus gepromoveerd door de FIH, de internationale hockeybond, naar aanleiding van haar prestaties en de totale score die zij behaalde na de World League R2 in Cape Town en het 4-landentornooi vorig jaar in Bremen, tot de 'Outdoor Promising Umpires List'. Op deze lijst verschijnen de namen van scheidsrechters die tijdens hun recente tornooien hebben aangetoond dat zij klaar zijn voor het "Grade 1" level.

En tussendoor wordt er ook nog gestudeerd...

Kortom, Laurine.... we zijn trots op je !

Op 17/2 hervatten de Heren 1 de competitie met een moeilijke uitwedstrijd om 15h00 op Leuven.

Onze Dames 1 en Heren 1 spelen op 24/2 de moeder der derby's in een echte SuperSunday tegen Dragons: 

 

Indien U tussen de 2 wedstrijden wenst te eten in het restaurant, reserveer dan via bar@rahc.be . Er zullen die dag uiteraard ook de nodige snacks en hapjes verkrijgbaar zijn, zodat U geen honger of dorst hoeft hebben tussen de 2 wedstrijden.  

Reserveer alvanst 24/2 voor een dag met 2 spetterende wedstrijden.       

Dames & Heren 1
Hoofdsponsor

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com