Afgelopen weekend speelden 4 speelsters van dames 1 het EK in zaal in het verre Minsk. Margot Vingerhoets, Laurinne Delforge en Elodie Picard werden in de hoogste afdeling helaas laatst, maar werden toch nooit echt weggespeeld. Onze Poolse speelster, Paulina Okaj behaalde knap zilver met Polen. Proficiat!!!!!

 

Na 9 seizoenen hockey in de Nederlandse hoofdklasse bij Oranje-Zwart in Eindhoven keert Sander Baart terug naar huis. De Nederlandse hockey international zal vanaf volgend seizoen 2016-2017 uitkomen voor R. Antwerp H.C. in de Belgische eredivisie.

Een mooi palmares, maar het werk is nog niet af
De geboren en getogen Antwerpenaar met een Nederlands paspoort groeide als hockeyer op bij Antwerp. Hij haalde in 2007 met Antwerp de eerste landstitel in de geschiedenis van zijn club voor hij, 19 jaar oud, naar de Nederlandse topclub Oranje Zwart vertrok. Bij de Eindhovense club ontwikkelde Baart zich tot een van de beste controlerende middenvelders ter wereld.
De afgelopen vier jaren waren bijzonder succesvol voor Baart die in deze olympiade met het Nederlands team in elke belangrijke finale speelde: de OS, het WK, de World League, de Champions Trophy en het EK. Vorig jaar won hij met OZ de tweede landstitel op rij en tevens de Euro Hockey League. Dit seizoen mikt hij op zijn 6e play off met OZ en een 3e landstitel op rij. Maar Baart geeft aan dat de honger daarmee niet gestild is…

Olympisch goud in Rio, EK goud in Amsterdam, WK goud in India en… de landstitel met Antwerp
De ambities van de bijzonder gedreven midmid Baart zijn niet min voor de komende 4 jaar. Met het Nederlands team mikt hij, na Olympisch zilver In Londen, op goud de komende zomer in Rio. Voor 2017 is de verlenging van zijn EK titel het doel, om dan in 2018 in India het WK goud te veroveren. Maar ook met zijn Antwerp wil hij opnieuw de landstitel veroveren. De 27 jaar oude Baart tekende een overeenkomst voor 4 jaar bij Antwerp en het is de ambitie van hem, van zijn coach en de club een sterk team op te bouwen dat meespeelt voor de titel, ieder seizoen.

Sander Baart geeft aan dat hij veel geluk heeft gehad omringd te zijn geweest door enkele uitzonderlijke topspelers bij zowel Antwerp als OZ. Naast de onverminderde drang naar nieuwe titels is het echter nu ook tijd geworden om terug te geven aan de club waar hij werd opgeleid. De komende jaren wil Baart zijn ervaring en zijn honger naar titels overdragen aan de nieuwe generatie bij zijn Antwerp.

Antwerp is erg blij met de deze kwaliteitsimpuls voor volgend seizoen. De club hoopt met nog enkele gerichte versterkingen volgend jaar de ploeg verder vorm te geven. Daarbij mikt de club op de juiste mix tussen ervaring en jong talent, tussen eigen jeugd en de juiste versterking van buitenaf om de Belgische hockeytop het vuur aan de schenen te leggen.

 

Een dikke proficiat aan de volgende spelers voor hun selectie bij BEGOLD DISTRICT U14's:

Alle 20 namen onder "LEES MEER" : 

De Koninklijke Belgische Hockey Bond is uiterst blij om de aanstelling van Niels Thijssen te mogen aankondigen als coach van de nationale dames. Hij vat met de Red Panthers een volledig nieuwe periode aan, met het WK 2018 en Tokyo 2020 als ultieme doelstellingen. Deze taak zal hij ‘ad interim’ uitvoeren, in afwachting van de aanstelling van een definitieve bondscoach, waarvan hij uiteindelijk assistent zal worden. Niels was de 4 afgelopen seizoenen de coach van onze dames 1 met wie hij 3 landstitels veroverde en geeft dit seizoen 1 x per week training bij de heren. In naam van de club wensen we Niels veel succes

Volledig artikel: http://www.hockeynews.be/index.php?websiteid=2739

Jeroen Baart, de coach van de heren van Antwerp, wordt de nieuwe hoofdcoach van de U21 Boys.  De High Performance staf van de KBHB is ervan overtuigd dat Jeroen de nodige ervaring en capaciteiten heeft om het team voor te bereiden voor de Junior World Cup die eind 2016 in India zal plaatsvinden. Jeroen blijft oolk onze heren 1 coachen. Proficiat!!!

Vandaag gaat de U14 en U16 talent training van start - wij beginnen met de meisjes!

Van 16u45-17u45 hebben de geselecteerde meisjes een extra tehnische training op het Centrauto veld onder de leiding van Bart Jan en ikzelf.

Volgende week woensdag zijn de jongens aan de beurt.

Tot snel!

Gisteren maakte de FIH de lijst met scheidsrechters openbaar die volgende zomer het Olympisch tornooi in Rio zullen fluiten. Dames 1 speelster van RAHC, Laurinne Delforge, staat erop en is nu zeker van wat al een tijdje in de lucht hing: ze gaat naar Rio. In naam van de hele club: PROFICIAT!!!

 

 

Eerder kon U hier lezen dat volgend seizoen Jeroen Baart de nieuwe T1 is van ons Heren-1 team.

klik op 'lees meer'

De U23 Dames ploeg zal van start gaan volgend seizoen!

 

Ze zoeken een Coach..

 

1 training per week op vrijdagavond om 20u30 opwarming naast het veld, 21u op het veld tot....

Wedstijden zijn op zondag tussen 11u en 14u gepland

 

Interesse?  Laat mij het weten..

Joanna

Voor 3 talentvolle Antwerp jeugdspelers was het geen paasvakantie vorige week.  Na een intensieve 3 daagse trainingsstage vertrokken Benjamin Huyghe, Greg Stockbroekx en Thomas Verheijen donderdag naar Mannheim voor het vierlandentoernooi tijdens het paasweekend.

Benjamin Huyghe speelt in het Belgische U16 team, dat voor het eerst deelnam aan een internationaal toernooi.  Greg Stockbroekx en Thomas Verheijen spelen in het Belgische U18 team, waarvan Thomas captain is.  Het U18 team wordt overigens gecoacht door nog een Antwerp 'produkt', Jeroen Baart.  Beide teams speelden tijdens het vierlandentoernooi tegen Nederland, Duitsland en Engeland.

Benjamin speelde een zeer sterk toernooi met het U16 team en moest het uiteindelijk tegen Engeland voor de 3e en 4e plaats opnemen.  Na een 2-0 voorsprong bij rust voor Belgie, maakte Engeland in de laatste minuut helaas nog gelijk (2-2).  De shootouts werden door Engeland met 11-10 gewonnen.  De Nederlandse U16 versloegen Duitsland in de finale. 

De U18 wonnen al hun wedstrijden (o.a. dankzij enkele mooie goals van Greg) en speelden de finale tegen Nederland.  In een zeer spannende wedstrijd kwam Belgie voor met 1-0, waarna Nederland echter de stand naar 1-2 in hun voordeel omboog.  Belgie maakte weer gelijk maar kwam al snel weer achter op 2-3.  Dit was echter 

buiten Thomas gerekend die met een fantastische dribbel en backhand shot in de laatste minuut gelijkmaakte.  Shootouts dus en daarin deed het team van Jeroen Baart het beter dan zijn broer Sander, die tegelijkertijd met Oranje-Zwart de EHL finale speelde (OZ verloor met shootouts).  In de shootouts won Belgie namelijk van Nederland en werden de U18 gekroond tot eindwinnaar van dit sterk bezette toernooi.

Een dikke proficiat aan Benjamin, Greg, Thomas en Jeroen!!

(voor alle uitslagen klik op 'lees meer')

Dames & Heren 1
Hoofdsponsor

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com