In de heksenketel in en tegen gastland India hebben onze mannen U21 het niet gehaald, het werd een 1-2 nederlaag.

Wat de match zelf betreft moeten we eerlijk zijn, India heeft verdiend gewonnen, na een impressionante eerste helft stond het 0-2 en hoewel de Belgische tweede helft veel beter was, konden we niet genoeg gevaar in de circel afdwingen om aanspraak te kunnen maken op meer. Een PC in de laatste seconden van de wedstrijd liet dan toe om een verdiende eerredder te maken, maar meer zat er niet in vandaag.

Tot zover de teleurstelling.

Zilver op de World League, zilver op de OS, zilver op het WK U21 in en tegen India, België is het globale mannenhockey een vaste waarde geworden.

Ere wie ere toekomt, het begon allemaal met een droom op de Belgische hockeybond, vele jaren geleden. Een droom die in werkelijkheid werd omgezet door de begeleiding van talenten centraal te zetten, professionaliteit rond het tophockey na te streven en door grote buitenlandse experts binnen te halen om een structuur op poten te zetten die een meerjarenplan stap voor stap uitgewerkt heeft.

Alle neuzen in de dezelfde richting, één doel in voor -en tegenspoed. En wat een tussenbalans....

Ook al lijkt het soms zo niet (omdat er deze keer wijselijk en discreet veel werk achter de schermen wordt verricht), ook bij ons geliefd RAHC is en wordt er hard gewerkt om een meerjarenplan te bouwen, mooie plannen voor een mooie toekomst, met respect voor wat we zijn, een familie- en vriendenclub, maar ook met de ambitie om nog meer deel uit te maken van de groei van de hockeysport, om onze successen bij de dames te bestendigen, maar ook om in de jongens- en herenreeksen weer aan te knopen met succesen. In 2017 volgt daarover ongetwijfeld meer nieuws.

Ondertussen krijgen we bij Antwerp na India een heel pak ervaring cadeau: Jeroen Baart, onze coach die een team vanuit een underdogpositie naar zilver op het WK heeft geleid, Gregory Stockbroeckx, die een super tornooi speelde, inclusief een "man of the match" award, Michael Cosma die de analyse voor zich nam en zo Jeroen en de staff hielp met alle voorbereidingen, Bart Vissers, die als teamdokter iedereen zo fit als mogelijk naar elke wedstrijd hielp in wat een hels wedstrijdschema was. 

Jeroen is vanaf nu in de kleedkamer en naast het veld niet alleen meer "onze Jeroen", maar ook de coach die de Red Cougars naar zilver op het WK heeft geleid, "Chico" Greg is vanaf nu op het veld "El Hombre con la medalla", enz.... En of we trots zijn!

Op die ervaring kunnen we ongetwijfeld bouwen om bij al onze ploegen waar het nodig is, een gebrek aan zelfvertrouwen om te zetten in de "over mijn lijk" team-wilskracht die we bij de Red Cougars hebben gezien.

Alle succes begint met een droom…2017...veranderen, vernieuwen, verbeteren, maar vooral verder samen groeien naar One Club, One Family, One Team!

 

Van 24 november tot 4 december zullen de Belgische U21 meisjes deelnemen aan de FIH Junior World Cup in Santiago (Chili).

RAHC is vertegenwoordigd door Elodie Picard, Lauranne Struijk en Michelle Struijk. Veel succes !!!

Van 8 tot 18 december vindt in Lucknow (India) de FIH Junior World Cup voor jongens plaats. De Belgische U21 zijn hiervoor gekwalificeerd en vertrekken op 1 december al naar India. RAHC zal aanwezig zijn met coach Jeroen Baart en speler Gregory Stockbroeckx.

De tweede helft van 2016 wordt internationaal gekleurd door 2 top toernooien. Vanzelfsprekend eerst de Olympische Spelen die in Rio zullen doorgaan. Dit blijft de absolute top die iedere tophockeyer ooit hoopt mee te maken. Onze club zal maar liefst door 6 RAHC'ers vertegenwoordigt worden in Rio.

Allereerst proficiat voor Laurine Delforge van onze Dames 1 die als scheidsrechter furore maakt op de internationale velden. Twee jaar geleden was ze al de jongste scheidsrechter op het WK in Den Haag. Deze zomer zal zij als enige hockeyvrouw de Belgische eer verdedigen in Rio! Proficiat Laurine! Naast haar zal de nieuwe versterking Georgie Parker ook haar opwachting mogen maken op de Olympische velden voor haar Australië onder de leiding van oude bekende Adam Commens.

De Belgische dames stelden teleur door zich niet te kwalificeren voor deze Olympische Spelen, maar de Red Lions deden dat bij de heren gelukkig wel. Zelfs zonder RAHC'ers in de rangen wensen wij hen veel succes. Toch hebben wij vanuit onze Heren 1 maar liefst 4 spelers die, voor zij vanaf september ons rood & wit weer zullen verdedigen, deze zomer de kleuren van hun land mogen hooghouden op het mooiste toernooi dat je als hockeyer kan beleven.

Onze nieuwe versterkingen uit Nieuw-Zeeland, Shay Neal & Kane Russel, waren de eerste die het goede nieuws van hun selectie voor Rio mochten horen. Vorige week was het de beurt aan Sander Baart om goed nieuws te krijgen. Na zijn zilveren medaille in Londen gaat hij in zijn tweede Olympische Spelen resoluut voor goud met het Nederlands team. En last but not least kreeg vandaag ook Miki Delàs het goede nieuws dat ook hij zijn Olympisch avontuur in Londen verlengd ziet tot in Rio met zijn Spanje. Vier spelers met Rio ervaring die volgend seizoen de kleuren van onze club zullen verdedigen maakt dat we komend seizoen met de nodige ambitie mogen aanvatten. Proficiat Shay, Kayne, Sander & Miki met jullie selectie voor Rio!

Later dit jaar gaat in het noorden van India, aan de grens met Nepal het WK voor junioren (Under 21) door, de sterren van de toekomst... Hun vrouwelijke tegenhangers doen hetzelfde aan de andere kant van de wereld eind november als ze de Belgische eer gaan hooghouden in Santiago, Chili.

De U21 dames hebben twee RAHC'ers in hun rangen uit onze Dames 1 met Elodie Picard (keepster) en Lauranne Struijk. Onze Belgische ploeg bij de jongens heeft twee RAHC'ers in de staff met hoofdcoach Jeroen Baart en video analyst Michael Cosma. Vandaag maakten zij ook de (nog niet definitieve) selectie bekend van de spelers die zich op dit prestigieuse evenement mogen voorbereiden. Hier zat vanuit onze Heren 1 ook Gregory Stockbroeckx mee strijden voor een medaille in het verre Indië. De Belgische jongens worden beschouwd als een van de favorieten voor een medaille op dit toernooi. Proficiat Elodie, Lauranne en Gregory met de selectie op weg naar jullie WK!

Dames 1 van RAHC draait volgend seizoen een pagina om. Die van Sofie Gierts en Marilyn Agliotti als speelsters. Maar we beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Dat van Sofie Gierts als coach van de Dames 1 van RAHC. Marilyn zal nog regelmatig te zien zijn als spitsen trainster bij onze Dames 1.

Naast deze 2 iconen stopt ook Paulina Okaj. Zij keert terug naar Polen.

We zijn trots dat we met de 26 jarige Georgie Parker van de Hockeyroos (Australische nationale ploeg) een topspits hebben binnen gehaald. Georgie zit op dit moment in de selectie voor Rio en heeft een 90-tal selecties en 31 doelpunten.

De 29 jarig Poolse International Natalia Wisniewska komt over van de Nederlandse hoofdklasser MOP. Natalia is een sterke en ervaren middenveldster die 4 jaar hoofdklasse ervaring meebrengt.

De 24 jarige Zuid Afrikaanse International, Lilian Du Plessis komt over van Dragons, waar ze 3 jaar speelde en jaarlijks hoog op de topscoorderslijst stond.

Samen met onze huidige talentrijke selectie denken we meer dan voldoende gewapend te zijn om in 2016-2017 een vooraanstaande rol te spelen in de competitie.

Congratulations to Kane Russel & Shay Neal, our two newest reinforcements at Antwerp, for making the selection that will represent the Blacksticks, the New Zealand national hockeyteam, at the Rio Olympics. Playing for your country at the greatest sport event in the world is an honour... as is playing for Antwerp of course ;)

Kane Russel    Shay Neal

Onder bijgevoegde link een mooi artikel over Sander Baart & familie 

http://heldenonline.nl/oranjehockey/familieportret-sander-enthousiasmeert-het-team

 

Ons Antwerp opende het seizoen van de transfers voor de eredivisie in het Belgische hockey al begin januari van dit jaar en deed dat gelijk met de meest spraakmakende transfer voor komend seizoen.

Sander Baart (28) liet op 4 januari al weten (klik hier) terug te keren naar zijn Antwerp, de club waar hij opgroeide. Hij is de eerste nog actieve international van een van de traditionele top drie landen in de wereld die ervoor kiest om in de Belgische eredivisie te spelen. De mid mid van Oranje (zilver op de laatste Olympische Spelen & WK en goud op het laatste EK) en van Oranje-Zwart uit Eindhoven (2x op rij landskampioen in Nederland en goud in de laatste EHL) komt na Rio terug naar zijn club van oorsprong om Antwerp weer aan een nationale titel te helpen.

Eerder dit jaar liet ook de ervaren Spaans international Miki Delas al weten dat hij voor een jaar had bijgetekend en ook de rest van de huidige kern blijft nagenoeg intact.

Naast deze versterking zal Antwerp komend seizoen ook een beroep kunnen doen op twee nieuwe ervaren internationals die deze zomer eerst nog hopen te schitteren in Rio. 

Shay Neal is een bijna 26-jarige aanvaller van de Blacksticks (de nationale ploeg) uit Nieuw-Zeeland met meer dan 70 caps en 13 goals achter zijn naam. Van deze fitte en snelle aanvaller worden de nodige assists en goals verwacht. 

Kane Russel is de tweede Nieuw-Zeelander en ook deze 24 jarige verdediger speelde ook al meer dan 70x voor de Blacksticks en scoorde 26 goals voor hen tot nu toe. Deze snelle flank verdediger heeft bovendien een snoeiharde sleep en hoopt dus ook voor Antwerp regelmatig op de scoresheet voor te komen komend seizoen.

Na een seizoen vol uitdagingen en mede dankzij een sterke laatste wedstrijd (1-6 winst op en tegen Beerschot) wisten onze heren alsnog beslag te leggen op een verdienstelijke 8e plek maar bovenal op slechts 1 puntje van de top 6. Ondertussen bouwde de cel tophockey gestaag verder aan de invulling van de volgende stappen in het meerjarenplan van coach Jeroen Baart om onze heren terug naar de top te brengen.

Volgend seizoen zal de ploeg rond de trouwe harde kern (denk aan Laddyn, Clerckx, Nelis, Machtelinckx & co) samen met frisse jonge talenten (denk aan Stockbroeckx, De Witte, Huyghe, Drijver, De Winter) uit onze eigen jeugdschool en aangevuld met de gekende versterkingen plus de terugkeer op het oude nest van Sander Baart weer naar boven kijken.

In deze bezetting hoopt het Antwerp van coach Jeroen Baart komend seizoen al een eerste aanval in te zetten op de play off plekken in de Belgische eredivisie.

Dames & Heren 1

3 opeenvolgende SUPERSUNDAYS!

 

2 september

Dames 1 => Antwerp - Brax

Heren 1 => Antwerp - Brax

 

9 september

Dames 1 => Antwerp - Wellington

Heren 1 => Antwerp Dragons (club uit Brasschaat ergens...)

 

23 september

Dames 1 => Antwerp - Racing

Heren 1 => Antwerp - Racing (de heren dan...)

 

 

  

Hoofdsponsor

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com