Van 8 tot 18 december vindt in Lucknow (India) de FIH Junior World Cup voor jongens plaats. De Belgische U21 zijn hiervoor gekwalificeerd en vertrekken op 1 december al naar India. RAHC zal aanwezig zijn met coach Jeroen Baart en speler Gregory Stockbroeckx.

De tweede helft van 2016 wordt internationaal gekleurd door 2 top toernooien. Vanzelfsprekend eerst de Olympische Spelen die in Rio zullen doorgaan. Dit blijft de absolute top die iedere tophockeyer ooit hoopt mee te maken. Onze club zal maar liefst door 6 RAHC'ers vertegenwoordigt worden in Rio.

Allereerst proficiat voor Laurine Delforge van onze Dames 1 die als scheidsrechter furore maakt op de internationale velden. Twee jaar geleden was ze al de jongste scheidsrechter op het WK in Den Haag. Deze zomer zal zij als enige hockeyvrouw de Belgische eer verdedigen in Rio! Proficiat Laurine! Naast haar zal de nieuwe versterking Georgie Parker ook haar opwachting mogen maken op de Olympische velden voor haar Australië onder de leiding van oude bekende Adam Commens.

De Belgische dames stelden teleur door zich niet te kwalificeren voor deze Olympische Spelen, maar de Red Lions deden dat bij de heren gelukkig wel. Zelfs zonder RAHC'ers in de rangen wensen wij hen veel succes. Toch hebben wij vanuit onze Heren 1 maar liefst 4 spelers die, voor zij vanaf september ons rood & wit weer zullen verdedigen, deze zomer de kleuren van hun land mogen hooghouden op het mooiste toernooi dat je als hockeyer kan beleven.

Onze nieuwe versterkingen uit Nieuw-Zeeland, Shay Neal & Kane Russel, waren de eerste die het goede nieuws van hun selectie voor Rio mochten horen. Vorige week was het de beurt aan Sander Baart om goed nieuws te krijgen. Na zijn zilveren medaille in Londen gaat hij in zijn tweede Olympische Spelen resoluut voor goud met het Nederlands team. En last but not least kreeg vandaag ook Miki Delàs het goede nieuws dat ook hij zijn Olympisch avontuur in Londen verlengd ziet tot in Rio met zijn Spanje. Vier spelers met Rio ervaring die volgend seizoen de kleuren van onze club zullen verdedigen maakt dat we komend seizoen met de nodige ambitie mogen aanvatten. Proficiat Shay, Kayne, Sander & Miki met jullie selectie voor Rio!

Later dit jaar gaat in het noorden van India, aan de grens met Nepal het WK voor junioren (Under 21) door, de sterren van de toekomst... Hun vrouwelijke tegenhangers doen hetzelfde aan de andere kant van de wereld eind november als ze de Belgische eer gaan hooghouden in Santiago, Chili.

De U21 dames hebben twee RAHC'ers in hun rangen uit onze Dames 1 met Elodie Picard (keepster) en Lauranne Struijk. Onze Belgische ploeg bij de jongens heeft twee RAHC'ers in de staff met hoofdcoach Jeroen Baart en video analyst Michael Cosma. Vandaag maakten zij ook de (nog niet definitieve) selectie bekend van de spelers die zich op dit prestigieuse evenement mogen voorbereiden. Hier zat vanuit onze Heren 1 ook Gregory Stockbroeckx mee strijden voor een medaille in het verre Indië. De Belgische jongens worden beschouwd als een van de favorieten voor een medaille op dit toernooi. Proficiat Elodie, Lauranne en Gregory met de selectie op weg naar jullie WK!

Dames 1 van RAHC draait volgend seizoen een pagina om. Die van Sofie Gierts en Marilyn Agliotti als speelsters. Maar we beginnen aan een nieuw hoofdstuk. Dat van Sofie Gierts als coach van de Dames 1 van RAHC. Marilyn zal nog regelmatig te zien zijn als spitsen trainster bij onze Dames 1.

Naast deze 2 iconen stopt ook Paulina Okaj. Zij keert terug naar Polen.

We zijn trots dat we met de 26 jarige Georgie Parker van de Hockeyroos (Australische nationale ploeg) een topspits hebben binnen gehaald. Georgie zit op dit moment in de selectie voor Rio en heeft een 90-tal selecties en 31 doelpunten.

De 29 jarig Poolse International Natalia Wisniewska komt over van de Nederlandse hoofdklasser MOP. Natalia is een sterke en ervaren middenveldster die 4 jaar hoofdklasse ervaring meebrengt.

De 24 jarige Zuid Afrikaanse International, Lilian Du Plessis komt over van Dragons, waar ze 3 jaar speelde en jaarlijks hoog op de topscoorderslijst stond.

Samen met onze huidige talentrijke selectie denken we meer dan voldoende gewapend te zijn om in 2016-2017 een vooraanstaande rol te spelen in de competitie.

Congratulations to Kane Russel & Shay Neal, our two newest reinforcements at Antwerp, for making the selection that will represent the Blacksticks, the New Zealand national hockeyteam, at the Rio Olympics. Playing for your country at the greatest sport event in the world is an honour... as is playing for Antwerp of course ;)

Kane Russel    Shay Neal

Onder bijgevoegde link een mooi artikel over Sander Baart & familie 

http://heldenonline.nl/oranjehockey/familieportret-sander-enthousiasmeert-het-team

 

Ons Antwerp opende het seizoen van de transfers voor de eredivisie in het Belgische hockey al begin januari van dit jaar en deed dat gelijk met de meest spraakmakende transfer voor komend seizoen.

Sander Baart (28) liet op 4 januari al weten (klik hier) terug te keren naar zijn Antwerp, de club waar hij opgroeide. Hij is de eerste nog actieve international van een van de traditionele top drie landen in de wereld die ervoor kiest om in de Belgische eredivisie te spelen. De mid mid van Oranje (zilver op de laatste Olympische Spelen & WK en goud op het laatste EK) en van Oranje-Zwart uit Eindhoven (2x op rij landskampioen in Nederland en goud in de laatste EHL) komt na Rio terug naar zijn club van oorsprong om Antwerp weer aan een nationale titel te helpen.

Eerder dit jaar liet ook de ervaren Spaans international Miki Delas al weten dat hij voor een jaar had bijgetekend en ook de rest van de huidige kern blijft nagenoeg intact.

Naast deze versterking zal Antwerp komend seizoen ook een beroep kunnen doen op twee nieuwe ervaren internationals die deze zomer eerst nog hopen te schitteren in Rio. 

Shay Neal is een bijna 26-jarige aanvaller van de Blacksticks (de nationale ploeg) uit Nieuw-Zeeland met meer dan 70 caps en 13 goals achter zijn naam. Van deze fitte en snelle aanvaller worden de nodige assists en goals verwacht. 

Kane Russel is de tweede Nieuw-Zeelander en ook deze 24 jarige verdediger speelde ook al meer dan 70x voor de Blacksticks en scoorde 26 goals voor hen tot nu toe. Deze snelle flank verdediger heeft bovendien een snoeiharde sleep en hoopt dus ook voor Antwerp regelmatig op de scoresheet voor te komen komend seizoen.

Na een seizoen vol uitdagingen en mede dankzij een sterke laatste wedstrijd (1-6 winst op en tegen Beerschot) wisten onze heren alsnog beslag te leggen op een verdienstelijke 8e plek maar bovenal op slechts 1 puntje van de top 6. Ondertussen bouwde de cel tophockey gestaag verder aan de invulling van de volgende stappen in het meerjarenplan van coach Jeroen Baart om onze heren terug naar de top te brengen.

Volgend seizoen zal de ploeg rond de trouwe harde kern (denk aan Laddyn, Clerckx, Nelis, Machtelinckx & co) samen met frisse jonge talenten (denk aan Stockbroeckx, De Witte, Huyghe, Drijver, De Winter) uit onze eigen jeugdschool en aangevuld met de gekende versterkingen plus de terugkeer op het oude nest van Sander Baart weer naar boven kijken.

In deze bezetting hoopt het Antwerp van coach Jeroen Baart komend seizoen al een eerste aanval in te zetten op de play off plekken in de Belgische eredivisie.

Donderdag vertrekt de Dames 1 ploeg voor de Eurohockey Club Champions Trophy 2016 naar Barcelona. Je kan de competitie volgen op:

https://eurohockey.altiusrt.com/competitions/53

De dames spelen: 

Vrijdag : 11h15 Antwerp -Sumchanka 

Zaterdag: 12h15 Antwerp - Grodno

Zondag: 12h15 Antwerp - Minsk

Maandag is het dan de klassementswedstrijd. Hoe laat en tegen wie hangt af van de vorige resultaten. 

 

De Crowdfunding teller staat op dit moment op 71 en 6.049 euro. Tel daarbij nog 2.500 euro deie de dames via andere initiatieven hebben verzameld en we komen al tot een mooi resultaat. Diegenen die de dames nog een steuntje willen geven kunnen dit nog de volgende 2 dagen: 

https://www.crofun.com/nl/project/rahc-dames-1-ek-in-barcelona#.VzG1dWBf3IU

 

 

Onze dames 1, die landskampioen werden, vertrekken in mei voor het Europees kampioenschap naar Barcelona. Ze nemen het daar op van 13 tot 16 mei tegen 6 andere landskampioenen. Ze zullen proberen de titel te pakken in de na 1 hoogste Europese divisie. Om deze trip te financieren willen we iedereen te vragen een steentje bij te dragen en zo jullie sympathie voor dit topteam te tonen. De vluchten kosten al snel 4.000 euro, het verblijf kost al snel 7.000 euro. Met hierbij nog de kosten voor begeleiding en wat locale onkosten kom je al snel aan een deftig kostenplaatje.

Onze dames maakten een leuke promo video:  https://youtu.be/NbjCucjNH_Q

Voor dit initiatief te steunen maken we gebruik van de Crowdfunding site van een van onze leden. (Luc Colebunders)

STEUN DAMES 1 :  https://www.crofun.com/nl/project/rahc-dames-1-ek-in-barcelona#.Vt3Npi_2bIU

Klik zeker even op het filmpje in het project op de crofun site bij "updates"

 

 

Elodie Picard (18), sinds dit seizoen nieuw onder onze lat werd vorige week uitgeroepen tot gouden stick 2015 bij de beloften, de trofee voor het grootste belgische aanstomende talent van het seizoen 2014-2015.

Elodie die heel haar jeugd bij Lara speelde kwam dit jaar over om ons team te versterken. Jammer genoeg heeft Elo het meerendeel van de wedstrijden moeten missen door een ernstige blessure, nu ze eenmaal terug op het veld staat heeft ze al meermaals bewezen dat ze een echte aanwinst is. Zowel op als naast het veld. En dit op haar zeer jonge leeftijd.

Daarom willen wij iedereen erop attent maken dat onze club alweer een goudhaantje rijker is!

VAN HARTE GEFELICITEERD ELO!!! Wij zijn trots op je ...

Dames1.

Tegen half mei worden de teams bekend gemaakt voor volgend seizoen.

Bij de eerste teams zullen er 'groepen' gemaakt worden en spelers maken kans om in de eerste ploeg te komen in september 2016.  

De eerste 'groepen' bestaan dus uit meer dan 16 spelers, de spelers die het niet halen zullen in het 2de team geplaatst worden.

Alle spelers zullen doorspelen in mei in hun nieuwe team na de laatste competitie wedstrijden/play-offs.

 

De eerste 'groepen' worden ook verwacht bij de pre-season training vanaf 17 augustus 2016.

Andere ploegen beginnen in de week van 1 september - meer info volgt.

 

Dames & Heren 1
Hoofdsponsor

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com