Manuela Urroz speelt vandaag haar 150ste cap voor Chili tijdens de World League in Vancouver.

Succes superstar!!

Hierbij onze wekelijkse selectie van persartikelen naar aanleiding van RAHC wedstrijden.

25032017 - 1

25032017 - 2

 

Beste Leden,

Het is met trots dat we vandaag kunnen meedelen dat onze club voor volgend seizoen een toptransfer heeft gedaan.

De Nederlandse Maartje Paumen zal vanaf volgend seizoen de Dames 1 ploeg vervoegen.

Maartje Paumen heeft buiten twee gouden en een zilveren medaille op de Olympische spelen o.a. ook 2 wereldtitels, 3 Europese titels en 4 Champions Trophy’s op haar naam. Ze is ook tweemaal uitergroepen tot Best Player of the World door de Internationale Hockey Federatie.

In de Nederlandse Hoofdklasse werd de middenveldster in 2008, 2009, 2010, 2011, 2013, 2014, 2015, 2016 topschutter en ze is gekend om haar trefzekere PC sleep.

Dit zal ongetwijfeld één de meest spraakmakend transfers van het dameshockey zijn en het feit dat iemand met het profiel en de carrière van Maartje voor RAHC kiest is uiteraard geweldig nieuws, voor ons, maar ook voor het Belgische dameshockey.

Hier vindt u het persbericht dat om 11.00 is uitgestuurd.

Nu het seizoen terug van start gaan willen we alle spelers en ouders even terug herinnereren aan de basiswaarden die alle hockeyclubs zijn overeengekomen en waar het bestuur ten volle achter staat.

Maak er een leuk, sportief en respectvolle tweede seizoenshelft van!!!

 

"Onze" RAHC Laurine Delforge heeft de absolute toperkenning gekregen voor vrouwelijke scheidsrechtsters van de Internationale Hockey Federatie: de "Female Umpiring Award 2016".

Het is een bekroning van een boerenjaar voor Laurine, waar zij topprestaties heeft geleverd op nationaal en internationaal niveau.

Dit werd extra in de verf gezet door een selectie voor één van halve finale en de finale voor de Dames op de OS in Rio 2016.

Wij wensen Laurine van harte een megaproficiat met deze erkenning van het hoogste internationaal niveau en uiteraard zijn wij apetrots dat deze topper deel uitmaakt van onze Antwerpfamilie!!!!

U vindt een video van de uitreiking via deze link naar onze facebook pagina:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10155371669299026&id=114578274025&notif_t=like&notif_id=1487839316548006

 

Terwijl de Heren 1 zondag operatie redding inzetten bij de buren van Dragons, zijn onze Dames aan een rustig seizoen bezig na de wisseling van de de wacht van onze Sofie Gierts.

Met een behoorlijk aantal nieuwkomers en doorstroming van onze jeugdploegen heeft een relatief nieuwe ploeg met wisselend succes de eerste periode afgewerkt.

Om de teamgeest en de fysiek aan te scherpen zijn Sofie en C° naar de bergen getrokken tijdens de winterstop om terug te komen om hun geplande oefenwedstijdjes…in de sneeuw te zien vallen.

We blijven ambitieus voor onze dames en ook Sofie zelf zet de verwachtingen op punt tijdens een interview met okey.be/La Libre Belgique: play offs halen en dan zien we wel!

Het volledige interview via de onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=Ml0t-8Upwi4&app=desktop

In de heksenketel in en tegen gastland India hebben onze mannen U21 het niet gehaald, het werd een 1-2 nederlaag.

Wat de match zelf betreft moeten we eerlijk zijn, India heeft verdiend gewonnen, na een impressionante eerste helft stond het 0-2 en hoewel de Belgische tweede helft veel beter was, konden we niet genoeg gevaar in de circel afdwingen om aanspraak te kunnen maken op meer. Een PC in de laatste seconden van de wedstrijd liet dan toe om een verdiende eerredder te maken, maar meer zat er niet in vandaag.

Tot zover de teleurstelling.

Zilver op de World League, zilver op de OS, zilver op het WK U21 in en tegen India, België is het globale mannenhockey een vaste waarde geworden.

Ere wie ere toekomt, het begon allemaal met een droom op de Belgische hockeybond, vele jaren geleden. Een droom die in werkelijkheid werd omgezet door de begeleiding van talenten centraal te zetten, professionaliteit rond het tophockey na te streven en door grote buitenlandse experts binnen te halen om een structuur op poten te zetten die een meerjarenplan stap voor stap uitgewerkt heeft.

Alle neuzen in de dezelfde richting, één doel in voor -en tegenspoed. En wat een tussenbalans....

Ook al lijkt het soms zo niet (omdat er deze keer wijselijk en discreet veel werk achter de schermen wordt verricht), ook bij ons geliefd RAHC is en wordt er hard gewerkt om een meerjarenplan te bouwen, mooie plannen voor een mooie toekomst, met respect voor wat we zijn, een familie- en vriendenclub, maar ook met de ambitie om nog meer deel uit te maken van de groei van de hockeysport, om onze successen bij de dames te bestendigen, maar ook om in de jongens- en herenreeksen weer aan te knopen met succesen. In 2017 volgt daarover ongetwijfeld meer nieuws.

Ondertussen krijgen we bij Antwerp na India een heel pak ervaring cadeau: Jeroen Baart, onze coach die een team vanuit een underdogpositie naar zilver op het WK heeft geleid, Gregory Stockbroeckx, die een super tornooi speelde, inclusief een "man of the match" award, Michael Cosma die de analyse voor zich nam en zo Jeroen en de staff hielp met alle voorbereidingen, Bart Vissers, die als teamdokter iedereen zo fit als mogelijk naar elke wedstrijd hielp in wat een hels wedstrijdschema was. 

Jeroen is vanaf nu in de kleedkamer en naast het veld niet alleen meer "onze Jeroen", maar ook de coach die de Red Cougars naar zilver op het WK heeft geleid, "Chico" Greg is vanaf nu op het veld "El Hombre con la medalla", enz.... En of we trots zijn!

Op die ervaring kunnen we ongetwijfeld bouwen om bij al onze ploegen waar het nodig is, een gebrek aan zelfvertrouwen om te zetten in de "over mijn lijk" team-wilskracht die we bij de Red Cougars hebben gezien.

Alle succes begint met een droom…2017...veranderen, vernieuwen, verbeteren, maar vooral verder samen groeien naar One Club, One Family, One Team!

 

Van 24 november tot 4 december zullen de Belgische U21 meisjes deelnemen aan de FIH Junior World Cup in Santiago (Chili).

RAHC is vertegenwoordigd door Elodie Picard, Lauranne Struijk en Michelle Struijk. Veel succes !!!

Dames & Heren 1
Hoofdsponsor

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com