Dames 1 wonnen de terugwedstrijd met een overtuigende 5-1 en bereiken zo de finale voor het kampioenschap. Na de 0-5 in de heenwdstrijd was Antwerp ook nu te sterk voor Pingouin. Doelpunten waren voor Bouche, Gierts, Delforge, Coppens en Van Haren.   

 

Deze wordt gespeeld op 13,17 en eventueel 20 mei op Herakles telkens om 13h00.  

 

Be There, in Rood en Wit 

Afgelopen dinsdag 1 mei hebben onze dames de heenwedstrijd in de halve finales voor de titelstrijd met 0-5 gewonnen op Pingouin. Ondanks al de commotie afgelopen week rond de verrassende niet selectie van Sofie Gierts voor Londen en de ongelukkige communicatie 4 dagen voor onze halve finale stond er een hechte, coherente en geconcentreerde ploeg op het veld, die vastberaden is om de finale te betwisten (Top meisjes) . Doelpunten werden gescoord door Sofie Gierts, Laurinne Delforge (2x) en Olivia Bouche (2x). Ook speciale dank ook aan ALLIFT voor het gebruik van de kraan die ons team toeliet om de wedstrijd te filmen en zo voor de videoanalyse te kunnen zorgen.

Zondag 6 mei om 12h spelen onze dames de terugwedstrijd thuis en indien de dames met dezelfde instelling en overtuiging op het veld lopen mag dit niet meer mis lopen. 

Supporters kom voor onze dames supporteren. Kom in jullie rood en witte shirts, alle jeugd teams die in uniform komen (60% vh team aanwezig) krijgen een ijsje Smile 

Onze dames verdienen een super publiek. Niet veel teams tonen zo een veerkracht als onze dames 1. Samen gaan we vol voor de titel.

 

Zondag 6 mei 12h00: Antwerp-Pingouin

Je kan tevens ook genieten van een heerlijke wok met scampi's aan 10 euro

 

(De finale vindt plaats op Herakles op 13,17 en eventueel 20 mei (best of 3) telkens om 12h)  

REMEMBER 2009-2010: its time to do it again!! 

   

Onze club heeft tot grote verwondering moeten vaststellen dat Sofie Gierts, aanvoerster (in elke betekenis van het woord) van onze dames 1, door de bondscoach en staff van de nationale ploeg gisteren bedankt werd voor bewezen diensten op minder dan 100 dagen voor de Olympische Spelen van London. De verbazing van heel hockeyend en sportminnend België werd direct geuit in alle media (kranten, TV en sociale media zoals facebook).
Alhoewel wij respect willen opbrengen voor de autonomie waarmee een coach en zijn staff zijn ploeg moet kunnen sturen om de doelstellingen waar te maken, kunnen wij niet anders dan onze bedenkingen uiten bij de gemaakte keuze. In onze ervaring is Sofie Gierts een speelster van buitengewoon talent, een talent dat zelfs door speelsters en coaches op het allerhoogste niveau ter wereld erkend wordt als uitzonderlijk. Los daarvan is zij een teamspeelster, veeleisend voor zichzelf, voor haar medespeelsters en de staff betrokken bij haar team. Altijd met het doel om als team beter te kunnen presteren. Dat maakt haar misschien niet altijd de gemakkelijkste persoon om mee om te gaan, maar het doel van topsport is dan ook om elkaar te challengen om zo tot betere prestaties te komen!
Wij vinden dat Sofie Gierts thuis hoort in de nationale ploeg om samen met haar team te kunnen schitteren op het hoogste sportpodium in London. Wij hopen dan ook dat alle betrokkenen, eens de storm geluwd, het zullen opbrengen om weer met elkaar rond de tafel te gaan, de brokken te lijmen en samen (!) een prachtprestatie neer te zetten deze zomer.

Beste RAHCers , dinsdag 1 mei om 12h00 is het zover: de heenmatch in de halve finale voor de Play offs:

 

1 mei :12h00 Pingouin - Antwerp: 0-5 !!!

 

COME ON. Kom supporteren

 

De terugwedstrijd is thuis op zondag 6 mei om 12h00

Met 2 mooie overwinningen dit weekend tegen potentiele play off tegenstanders Gantoise (4-1) en Pingouin verzekerden onze dames zich van de eerste plaats in de rangschikking (5 punten voorsprong en nog 1 wedstrijd te gaan) Naast het voordeel dat we tegen nummer 4 van de competitie mogen spelen (eerst uit en dan thuis) is het eerste prijsje binnen: de winnaar van de reguliere competitie krijgt het eerste Europees Ticket. 

De tegenstander in de havle finale wordt Pingouin of Gantoise, die beslissing valt op de laatste speeldag. 

Zaterdag 28/4 15h00 : White Star - Antwerp 

 

MAAR DAN  DE 1/2 finale voor de titel: 

 

Dinsdag 1 MEI 12h00: Pingouin of Gantoise - Antwerp

Za 5 of zo 6 MEI 12h00i: Antwerp - Pingouin of Gantoise 

 

De winnaar van deze dubbele ontmoeting speelt de "best of 3" finale op Herakles tegen we winnaar van de andere 1/2 finale Dragons - Wellington 

 

HIERVOOR ROEPEN WE ALLE RAHC LEDEN OP OM TE KOMEN SUPPORTEREN VOOR  DE HALVE FINALE : BRENG IEDEREEN MEE.

Heren 1 speelde tegen nummer 2 een goede wedstrijd en haalden dan ook verdiend een punt. Ook mede het verlies van Herakles, verzekeren onze Heren 1 zich hiermee van een zorgeloos seizoens einde en vermijden ze de barages. 

 

Zondag spelen ze hun laatste wedstrijd van het seizoen om 15h00 op UCCLE.

 

Zondag wisten de Dames 1 met goed hockey de topper te winnen op nummer 2 Dragons met 1-2. De dames staan nu 5 punten voor op nummer 2 en Europees hockey komt nu wel heel dicht bij. Nog 3 wedstrijden en dam de halve finale voor de titel strijd. Noteer naar alvast 1 en 5 mei (eerst uit en dan thuis). De tegenstander is nog niet bekend.

De Heren wonnen de immer moeilijke wedstrijd op Gantoise met 2-4 en staan voorlopig op een veilige 7e plaats. 

 

Dit weekend de laatste SUPERSUNDAY van het seizoen:

Zaterdag 21 april 15h: Dames 1 Antwerp - Gantoise

Zondag 22 april 12h00: Dames 1 Antwerp - Pingouin

Zondag 22 april 16h00: Heren 1 Antwerp - Racing (WIJZIGING UUR) 

Be there   

 

Zondag om 12h00 spelen Dames 1 op Dragons, niet alleen de rasechte derby, maar ook de nummer 1 (Antwerp) tegen de nummer 2 (Dragons). Twee punten verschil en dan weten we dat we mits een overwinning een serieuze stap zetten naar het eerst te verdelen Europees ticket. Sinds afgelopen wedstrijd waar met 3-1 werd gewonnen van Braxgata zijn onze dames nu ook mathematisch zeker van de paly offs.

 

De Heren spelen op zondag om 15h00 de belangrijke wedstrijd uit op Gantoise, dat nog in de degradatie debatten werikkeld is. Onze heren winnen beter om de play downs te vermijden. 

 

Zondag 15/4 om 12h00: Dames 1 Dragons - Antwerp

Zondag 15/4 om 15h00: Heren 1 Gantoise - Antwerp  

Na de kwalificatie van de nationale ploeg voor de OS in Londen beginnen dames 1 terug aan de competitie. Op paasmaandag spelen ze thuis om 15h00 tegen Braxgata. Met nog 5 wedstrijden te gaan en 2 punten voor op de nummer 2 Dragons moet er gewonnen worden. Volgende week zondag staat Dragons op het programma. Begin mei komen de play offs er aan. Dan is het moneytime

Maandag 9 april 15h00 : Dames 1 Antwerp - Braxgata

Kom supporteren voor onze dames 

Anthony Potter komt het  begeleidings team van H1 volgend jaar versterken. Anthony, op dit moment nog werkzaam als assistant coach bij Oranje Zwart, zal samen met Jorge de kwaliteit van ons team verder kunnen verbeteren. Het is de bedoeling dat Anthony reeds in mei en juni met de trainingen zal beginnen. Behalve H1 zal Anthony ook training gaan geven aan de jeugd.

Dames & Heren 1
Hoofdsponsor

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com