Een heerlijke zondagmiddag op de club, de dames warmen zich op voor de topper tegen Gantoise, benieuwd of "de puzzel van Sofie en Pim" weer een stukje meer in elkaar gaat vallen.

Naast het veld wat vreemd gedoe met camera's, pen en papier. Duidelijk journalisten die zijn neergestreken op onze club.

Waarschijnlijk ATV en GVA of zo die de topper van de dames komt verslaan? Of misschien onze Vlaamse hockeyreporter nummer 1, kenner en liefhebber, Floris Geerts die voor Telenet Play Sports een reportage maakt? Of zou het...Sportweekend die Eddy Demarez stuurt om beelden en interviews te maken van deze topper en achtergrond duiding te geven over de snelst groeiende vrouwensport in België? En waar beter dan bij de club waar dameshockey als sinds decenia in het DNA zit. En eens polsen wat Maartje "Messi" Paumen vindt van het hockey in België?

Helaas pindakaas...het dameshockey wordt zoals pindakaas nog steeds niet zo gesmaakt bij de Belgische pers als in Nederland. Daar kent Jan en Janneke Modaal best al wat namen van speelsters en gaan de kijkcijfers in het rood als de nationale ploeg speelt. Een TV ploeg van de regionale zender 1Limburg komt Maartje Paumen volgen, een dochter van hun Limburg, van Geleen. Een journalist van het Algemeen Dagblad/AD doet hetzelfde.

TV Reportage 1Limburg

artikel Algemeen Dagblad


En die journalist stelt zowaar vast dat deze twee ploegen zouden kunnen meedraaien ergens in de middenmoot van de Nederlandse competitie. Effe duidelijk stellen dat de Nederlandse competitie in het Dameshockey ergens op het niveau van de Bundesliga, de Primera Division en de Premier League samen ligt als we vergelijken met het mannenvoetbal, dus op eenzame hoogte.

Als vader (man) van een hockeyende zoon (man) kan men er me niet van beschuldigen niet objectief te kijken naar dameshockey.

En ik vraag me dus oprecht af waarom er zo weinig persaandacht is voor de snelst groeiende vrouwensport in België. Elke week en weekend lopen meer en meer meisjes zich op de Belgische velden de naad uit het lijf met als droom ooit een Maartje te worden. Of een Sofie Gierts, een Michelle/Caroline Struijk, een Emma Puvrez, Jill Boon of een doelvrouw, een Elodie Picart.

We weten allemaal nog hoe Kim en Justine voor een nooit gekende hype gezorgd hebben in het vrouwentennis. Wel dames en heren van de pers, er is een nieuwe hype op komst. En één die langer zal meegaan dan 1 leeftijdsgeneratie. Kijk maar naar de tornooien deze zomer, het leken wel korfbalfinales met de affiches Nederland-België. En onze Noorderburen twijfelen al lang niet meer aan de informatieve en publicitaire waarde van hun toppers.

Wij nodigen jullie van harte uit op de warmste club van het land!