In de heksenketel in en tegen gastland India hebben onze mannen U21 het niet gehaald, het werd een 1-2 nederlaag.

Wat de match zelf betreft moeten we eerlijk zijn, India heeft verdiend gewonnen, na een impressionante eerste helft stond het 0-2 en hoewel de Belgische tweede helft veel beter was, konden we niet genoeg gevaar in de circel afdwingen om aanspraak te kunnen maken op meer. Een PC in de laatste seconden van de wedstrijd liet dan toe om een verdiende eerredder te maken, maar meer zat er niet in vandaag.

Tot zover de teleurstelling.

Zilver op de World League, zilver op de OS, zilver op het WK U21 in en tegen India, België is het globale mannenhockey een vaste waarde geworden.

Ere wie ere toekomt, het begon allemaal met een droom op de Belgische hockeybond, vele jaren geleden. Een droom die in werkelijkheid werd omgezet door de begeleiding van talenten centraal te zetten, professionaliteit rond het tophockey na te streven en door grote buitenlandse experts binnen te halen om een structuur op poten te zetten die een meerjarenplan stap voor stap uitgewerkt heeft.

Alle neuzen in de dezelfde richting, één doel in voor -en tegenspoed. En wat een tussenbalans....

Ook al lijkt het soms zo niet (omdat er deze keer wijselijk en discreet veel werk achter de schermen wordt verricht), ook bij ons geliefd RAHC is en wordt er hard gewerkt om een meerjarenplan te bouwen, mooie plannen voor een mooie toekomst, met respect voor wat we zijn, een familie- en vriendenclub, maar ook met de ambitie om nog meer deel uit te maken van de groei van de hockeysport, om onze successen bij de dames te bestendigen, maar ook om in de jongens- en herenreeksen weer aan te knopen met succesen. In 2017 volgt daarover ongetwijfeld meer nieuws.

Ondertussen krijgen we bij Antwerp na India een heel pak ervaring cadeau: Jeroen Baart, onze coach die een team vanuit een underdogpositie naar zilver op het WK heeft geleid, Gregory Stockbroeckx, die een super tornooi speelde, inclusief een "man of the match" award, Michael Cosma die de analyse voor zich nam en zo Jeroen en de staff hielp met alle voorbereidingen, Bart Vissers, die als teamdokter iedereen zo fit als mogelijk naar elke wedstrijd hielp in wat een hels wedstrijdschema was. 

Jeroen is vanaf nu in de kleedkamer en naast het veld niet alleen meer "onze Jeroen", maar ook de coach die de Red Cougars naar zilver op het WK heeft geleid, "Chico" Greg is vanaf nu op het veld "El Hombre con la medalla", enz.... En of we trots zijn!

Op die ervaring kunnen we ongetwijfeld bouwen om bij al onze ploegen waar het nodig is, een gebrek aan zelfvertrouwen om te zetten in de "over mijn lijk" team-wilskracht die we bij de Red Cougars hebben gezien.

Alle succes begint met een droom…2017...veranderen, vernieuwen, verbeteren, maar vooral verder samen groeien naar One Club, One Family, One Team!