De tweede helft van 2016 wordt internationaal gekleurd door 2 top toernooien. Vanzelfsprekend eerst de Olympische Spelen die in Rio zullen doorgaan. Dit blijft de absolute top die iedere tophockeyer ooit hoopt mee te maken. Onze club zal maar liefst door 6 RAHC'ers vertegenwoordigt worden in Rio.

Allereerst proficiat voor Laurine Delforge van onze Dames 1 die als scheidsrechter furore maakt op de internationale velden. Twee jaar geleden was ze al de jongste scheidsrechter op het WK in Den Haag. Deze zomer zal zij als enige hockeyvrouw de Belgische eer verdedigen in Rio! Proficiat Laurine! Naast haar zal de nieuwe versterking Georgie Parker ook haar opwachting mogen maken op de Olympische velden voor haar Australië onder de leiding van oude bekende Adam Commens.

De Belgische dames stelden teleur door zich niet te kwalificeren voor deze Olympische Spelen, maar de Red Lions deden dat bij de heren gelukkig wel. Zelfs zonder RAHC'ers in de rangen wensen wij hen veel succes. Toch hebben wij vanuit onze Heren 1 maar liefst 4 spelers die, voor zij vanaf september ons rood & wit weer zullen verdedigen, deze zomer de kleuren van hun land mogen hooghouden op het mooiste toernooi dat je als hockeyer kan beleven.

Onze nieuwe versterkingen uit Nieuw-Zeeland, Shay Neal & Kane Russel, waren de eerste die het goede nieuws van hun selectie voor Rio mochten horen. Vorige week was het de beurt aan Sander Baart om goed nieuws te krijgen. Na zijn zilveren medaille in Londen gaat hij in zijn tweede Olympische Spelen resoluut voor goud met het Nederlands team. En last but not least kreeg vandaag ook Miki Delàs het goede nieuws dat ook hij zijn Olympisch avontuur in Londen verlengd ziet tot in Rio met zijn Spanje. Vier spelers met Rio ervaring die volgend seizoen de kleuren van onze club zullen verdedigen maakt dat we komend seizoen met de nodige ambitie mogen aanvatten. Proficiat Shay, Kayne, Sander & Miki met jullie selectie voor Rio!

Later dit jaar gaat in het noorden van India, aan de grens met Nepal het WK voor junioren (Under 21) door, de sterren van de toekomst... Hun vrouwelijke tegenhangers doen hetzelfde aan de andere kant van de wereld eind november als ze de Belgische eer gaan hooghouden in Santiago, Chili.

De U21 dames hebben twee RAHC'ers in hun rangen uit onze Dames 1 met Elodie Picard (keepster) en Lauranne Struijk. Onze Belgische ploeg bij de jongens heeft twee RAHC'ers in de staff met hoofdcoach Jeroen Baart en video analyst Michael Cosma. Vandaag maakten zij ook de (nog niet definitieve) selectie bekend van de spelers die zich op dit prestigieuse evenement mogen voorbereiden. Hier zat vanuit onze Heren 1 ook Gregory Stockbroeckx mee strijden voor een medaille in het verre Indië. De Belgische jongens worden beschouwd als een van de favorieten voor een medaille op dit toernooi. Proficiat Elodie, Lauranne en Gregory met de selectie op weg naar jullie WK!