Ons Antwerp opende het seizoen van de transfers voor de eredivisie in het Belgische hockey al begin januari van dit jaar en deed dat gelijk met de meest spraakmakende transfer voor komend seizoen.

Sander Baart (28) liet op 4 januari al weten (klik hier) terug te keren naar zijn Antwerp, de club waar hij opgroeide. Hij is de eerste nog actieve international van een van de traditionele top drie landen in de wereld die ervoor kiest om in de Belgische eredivisie te spelen. De mid mid van Oranje (zilver op de laatste Olympische Spelen & WK en goud op het laatste EK) en van Oranje-Zwart uit Eindhoven (2x op rij landskampioen in Nederland en goud in de laatste EHL) komt na Rio terug naar zijn club van oorsprong om Antwerp weer aan een nationale titel te helpen.

Eerder dit jaar liet ook de ervaren Spaans international Miki Delas al weten dat hij voor een jaar had bijgetekend en ook de rest van de huidige kern blijft nagenoeg intact.

Naast deze versterking zal Antwerp komend seizoen ook een beroep kunnen doen op twee nieuwe ervaren internationals die deze zomer eerst nog hopen te schitteren in Rio. 

Shay Neal is een bijna 26-jarige aanvaller van de Blacksticks (de nationale ploeg) uit Nieuw-Zeeland met meer dan 70 caps en 13 goals achter zijn naam. Van deze fitte en snelle aanvaller worden de nodige assists en goals verwacht. 

Kane Russel is de tweede Nieuw-Zeelander en ook deze 24 jarige verdediger speelde ook al meer dan 70x voor de Blacksticks en scoorde 26 goals voor hen tot nu toe. Deze snelle flank verdediger heeft bovendien een snoeiharde sleep en hoopt dus ook voor Antwerp regelmatig op de scoresheet voor te komen komend seizoen.

Na een seizoen vol uitdagingen en mede dankzij een sterke laatste wedstrijd (1-6 winst op en tegen Beerschot) wisten onze heren alsnog beslag te leggen op een verdienstelijke 8e plek maar bovenal op slechts 1 puntje van de top 6. Ondertussen bouwde de cel tophockey gestaag verder aan de invulling van de volgende stappen in het meerjarenplan van coach Jeroen Baart om onze heren terug naar de top te brengen.

Volgend seizoen zal de ploeg rond de trouwe harde kern (denk aan Laddyn, Clerckx, Nelis, Machtelinckx & co) samen met frisse jonge talenten (denk aan Stockbroeckx, De Witte, Huyghe, Drijver, De Winter) uit onze eigen jeugdschool en aangevuld met de gekende versterkingen plus de terugkeer op het oude nest van Sander Baart weer naar boven kijken.

In deze bezetting hoopt het Antwerp van coach Jeroen Baart komend seizoen al een eerste aanval in te zetten op de play off plekken in de Belgische eredivisie.