Wat begon als een gek idee in een mailtje van de ploegmanager, eindigde als een fantastisch ploeggebeuren onder de Spaanse zon.

De U14 -1 Girls trokken het afgelopen lange Paasweekend onder leiding van coaches Nina Bolluijt en Céline Pairon naar het 4-daagse Internationale BCN Toernooi in Barcelona. Gelogeerd in Hotel NH Porta Barcelona, kregen onze U14 speelsters gedurende 4 dagen een ongeloofelijke mix van sport en spel, cultuur, spanning & ontspanning, maar vooral van hockey en vriendschap voorgeschoteld. 


De meisjes mochten op donderdag 13/04 gaan trainen op de velden op Mont Juïc, met een prachtig uitzicht over de stad, en genoten daarna samen met de U14 jongens van Léopold van een city-tour door de stad die zo oneindig veel te bieden heeft.

Op vrijdag werden er in de warmte twee volledige wedstrijden gespeeld, ééntje gewonnen en eentje verloren. Vrijdagavond rendez-vous op het strand van Barceloneta, waar er werd gegeten met de hele Belgische delegatie van supporters;  we zaten met 45 man aan de tapas-tafel en zagen dat het goed was…

Zaterdag 15/04 terug matchday; ondanks de weinige nachtrust – een bende van 14 veertienjarigen zonder ouders in een hotel- leverden de meisjes zaterdag op het veld echt een prachtige hockeyprestatie ! Zowel de wedstrijd in de voormiddag als deze in de namiddag bracht RAHC  érg mooi hockey, en maakten de speelsters de vele afgezakte supporters-toeristen fier op deze bende chicas.

Op Paaszondag om 12u zakten we met z’n allen nog een laatste keer af naar het prachtige Real Club De Polo in Barcelona voor de finale tegen het Catalaanse districtteam. Onze girls moesten hier het onderspit delven tegen deze stevige 14 en 15-jarige hockeydames, en de beker namen we dus niet mee naar huis.

Maar we nemen zoveel méér wél naar huis…

Het was een onvergetelijke week, de sfeer was onbeschrijfelijk, de meisjes waren in hun element, de inzet van de coaches was tóp, het enthousiasme en de verbondenheid van de ouders en vele broers en zusjes was aanstekelijk, het weer was een godsgeschenk, en hockey…blijft de mooiste sport !

Anne-Catherine Mertens