Beste leden en sympathisanten van RAHC,

Het is nu al even dat de club naar een oplossing zocht om te kunnen uitbreiden en alsdusdanig de groei van het hockey mee te volgen, maar vooral ook om het comfort voor iedereen te kunnen verhogen. Een extra veld laat ons immers toe om meer ploegen te laten trainen, op betere uren en dagen, wat het comfort van en de sociale verbondenheid tussen de leden dan weer verhoogt.

Alle scenario’s zijn gepasseerd, maar geen enkel kon worden uitgewerkt volgens de criteria die we wilden: in de buurt van onze huidige ledenbasis, met respect voor de buurt en de mogelijkheid om later de hele infrastructuur inclusief clubhuis in één geheel te verwerken.

Eén stap is nu reeds gezet: de juridische structuur, de eigenaar van de huidige gronden en infrastructuur : RAHC N.V. is omgezet in de CVBA Antwerp Hockey Invest. Deze kan dan na toestemming van de bevoegde minister worden gebruikt om alle leden via een verhandelbaar aandeel, eigenaar te maken van de infrastructuur. Deze kapitaalsverhoging zal ons toestaan de uitbreidingen te financieren. Wij hopen deze toestemming in de loop van de volgende maanden te krijgen zodat we dit kunnen realiseren.

Een tweede stap is ook reeds gezet met een constructief gesprek met onze buren om extra terrein aan te schaffen. Dit is uiteraard een mega opportuniteit omdat het ons toelaat te blijven waar we zijn, een derde veld aan te leggen en tevens verbeteringen aan te brengen die de buurtbewoners zullen beschermen tegen overlast (wat nu bij grotere evenementen wel een probleem is, bv door gebrek aan parking).

We moeten uiteraard voorzichtig zijn, omdat alle vergunning nog verkregen moeten worden voor we de eerste spade in de grond kunnen steken.

Zowel de VZW als de CVBA zijn bezig met een actie- en communicatieplan naar alle betrokkenen, maar wij willen met deze u reeds allemaal oproepen ons te helpen door ervoor te zorgen dat er geen onnodige overlast wordt gecreëerd:

  • Hou de kinderen in de gaten dat het terrein en omgeving met respect worden behandeld.
  • Tracht u steeds af te vragen of uw wagen geen hinder veroorzaakt voor andere leden of voor de buurtbewoners.
  • Rij niet harder dan 30km/u, er lopen steeds kinderen en wandelaars rond.
  • Wij zullen de nodige aanpassingen reeds doen om te vermijden dat evenementen onnodige overlast veroorzaken. Zo zal er na 22.00u geen muziek buiten meer klinken en zal van 23.00 het verboden zijn om de deuren tussen de bar en terras (wat eigenlijk nooddeuren zijn!) nog te gebruiken, alsook het deel van het terras voor de bar.
  • Voor de rokers zal er een zone worden gemaakt aan de echte ingang (ter hoogte van de toiletten), zodat zij vanaf 23.00u beschut en verwarmd naast de Bully kunnen roken. Dit zal de lawaaihinder weghouden van de huizen in de buurt.

Kort samengevat, we hebben grote stappen gemaakt, maar we zijn er nog lang niet. We hebben echt jullie medewerking nodig om nu en in de toekomst een succesvolle club te blijven, die meegroeit in jeugdopleiding en in de topreeksen. Respect en discipline moeten hand in hand blijven gaan met het plezier van de kinderen, de ouders en alle spelers en wij rekenen op u om ons hierbij te ondersteunen!

 

Met sportieve groeten,

 

Steve Demeester,                                             Frank Bruynseels                               

Voorzitter                                                          Voorzitter

Royal Antwerp Hockey Club vzw                     Antwerp Hockey Invest CVBA

Beste RAHCer

 

U hebt net een mail ontvangen dat Onli veranderd werd naar Twizzit.

Kan u uw eigen login aanmaken en even al uw gegevens controleren?

Gelieve zeker je geboortedatum, gsmnummer, mailadres en adres te checken.

(Let op bij gsm nr kan je niet meer +32 intikken maar moet het 0032 +je nummer zijn.)

 

 

Wie zijn bit of scheenbeschermers niet in/aanheeft komt niet op het veld

Het is voor ieders veiligheid

Momenteel  ziet het veld groen Cool

 

 

Na een warme kerstvakantie begonnen de Boys 2 U19 aan hun wintercriterium.  De ambities waren groot nadat ze zich voor de winter met champagne hockey verzekerde van promotie naar nationaal 2C.

De eerste wedstrijd was tegen het bescheiden Dragons 4 op de schitterende velden van Braxgata 7-1 eindstand, gelegenheidscoach Arne, ter vervanging van T1mothy die en passant enkele examens moest afleggen, had meteen iedereen op z'n gemak gesteld, met uitzondering van de enthousiaste coach uit Brasschaat. Enige minpunt was het uitvallen van onze immer sobere kapitein Jaime, die na zijn doelpunt, snoeihard in de verste hoek, uitviel na het maken van een perfect uitgevoerde salto.  

Een week later was het weer Derby Time : Dragons3.  Tijdens de opwarming bleek snel dat ze met  toren hoge ambities naar Lier waren afgezakt : eindstand 14-0, de Zimmertoren luidde zijn klokken als nooit tevoren.

Hoewel reeds zeker van een finaleplaats wilden onze Boys voor eigen publiek op het Centrauto veld laten zien dat winterhockey niet per definitie in zaal moet gespeeld worden.   De opponent was deze keer een bekende uit de reguliere competitie, Beerschot, enkele weken nog verloren in eigen huis waren ze uit op een  sportieve revanche in Sint-Job.  De inzet was bijzonder groot bij de Paarse broeders, helaas kon dit het klasseverschil niet verdonkermanen : 4-0

De Finale op Dragons : aangekondigd als een geladen wedstrijd was de inzet van les B nog groter dan een week tevoren.  Kosten nog moeite werden gespaard.  Voor de gelegenheid waren een aantal sleutelspelers van Beerschot 1 opgetrommeld die ervoor moesten de beker naar Kontich meebrengen.  Deze droom was in speelminuut 1 reeds aan diggelen, 1-0 na een fraaie combinatie doorheen de as van het veld.  Nog voor de koffie stond de eindstand 2-0 reeds vast.  Een goede ploeg heeft vaak een uitstekende keeper, Sem had een flinke kluif aan het nieuwe Beerschot na de pauze en heeft enkele malen de meubelen moeten redden. Enfin met 27 doelpunten voor en eentje tegen is de beker meer dan verdiend de onze.  

Via deze weg willen wij graag enkele mensen bedanken en feliciteren.

 

Eerst en vooral de meisjes van de U19. Berre, Clau, Luca, Sof, Yasse, Lore, Celine, Margot, Swinnen en kapitein Mich. Jullie mogen ontzettend fier zijn op jullie prachtprestatie. Geen enkele wedstrijd verloren, altijd blijven vechten, en fun verzekerd. Jullie zijn een topgroep!

 

-          Bedankt Gion, je bezorgde ons een cadeautje met een grote rode strik errond. Het was een plezier om deze meiden te coachen. Jij ligt dan ook mee aan de basis van dit succes.

-          Manager Ann Huyskens, om elke week alles te regelen, coördineren en iedereen zo goed te soigneren.

-          Bart-Jan en Michael, coaches van dames1 om het dames1 programma aan te passen en sommige meiden af en toe vrij te geven.

-          Families Stynen en Aerts voor de prachtige ‘goals’ truien.

-          Joanna voor de steun achter de schermen en de geweldige support.

 

 

Uiteraard ook een grote drank u wel aan alle supporters, in het bijzonder de meisjes van dames1 die hun training speciaal vervroegd hebben zodat ze er toch bij konden zijn tijdens de finale.

Iedereen super bedankt voor deze ontzettend leuke maand. Wij hebben echt genoten!

 

Lorre en Fie.

Elk seizoen zijn er discussies rond het aantal scheidsrechters dat elke club moet leveren voor een bepaalde divisie. We hebben nu een document die alles samenvat. Dit document staat op de website van de bond onder KBHB – Comités – Scheidsrechter en dan onder “Lijsten” of je kan het hier vinden onder deze link:

http://www.hockey.be/tiny_mce/plugins/filemanager/files/web/KBHB/Comites/Scheidsrechter/Club_Umpires_NL.pdf

Op Zaterdag 19 maart op “Den Bosuil”, waar het ooit allemaal is gestart voor RAHC ...

Met de bus vanaf RAHC naar Antwerp FC – SK Deinze

Niet vergeten in te schrijven ! 

Bekijk alle details uitgebreid onder 'LEES MEER' : 

 

Deze vrijdag zal de training voor U11 en U12 doorgaan van 17.55u tot 19.10u

Hoofdsponsor

Ontspanningslaan 4    |    2960 St. Job in 't Goor    |     info@rahc.be

© 2016, R. Antwerp H.C. - All rights reserved - website powered by Twizzit.com