Vorig seizoen stond voor onze heren 1 in het teken van "Rise together" en dat hebben ze met verve volbracht. Antwerp is terug waar ze horen.... in de eredivisie. Een eredivisie die er heel anders uit zal zien komend seizoen met de veranderingen die het nationale hockey opgelegd worden vanuit de internationale bond. Maar daarover later meer... want belangrijker is wie onze kleuren zal verdedigen komend seizoen onder de bezielende leiding van Jeroen Baart en zijn staff.
 
 
Zoals jullie weten namen we reeds afscheid van enkele RAHC legends met Nicolas Laddyn en Mathias Clerckx die het op hun oude dag iets rustiger aan zullen gaan doen ;) Maar ook Quinten Dewitte, Joris Van Ussel en Christophe Sax doen een stapje terug naar andere teams/clubs terwijl Max Hendrickx opnieuw voor het buitenland en de studie kiest. We wensen hen allemaal heel veel plezier, succes en hopen ze langs de lijn te zien, supporterend voor heren 1 met ne frisse Gouwe Veugel (het door onze H1 gebrouwen bier) in de hand. Dus was het ook nodig onze jongens weer wat vers bloed en versterkingen te brengen om komend seizoen volwaardig mee te draaien op het hoogste niveau. We stellen jullie trots de volgende transfers voor die komend seizoen de mooiste rood en witte kleuren mogen dragen...
 
We starten met de terugkeer van de verloren zoon. Greg Stockbroeckx werd vorig seizoen kampioen met de buren uit Brasschaat maar de lokroep van het rood en wit was (vanzelfsprekend) onweerstaanbaar dus zien we Greg komend seizoen weer aan de zijde van zijn jongere broer in de spits, goaltjes scorend voor ons Antwerp! Welkom thuis Greg...
 
 
Een andere versterking in de spits komt van verder weg en toch ook weer niet. De Zuid-Afrikaanse international Taine Paton (29) - hij speelde onder andere voor zijn land op de Olympische Spelen van London - is immers ook goed bekend met het Antwerpse en de Belgische hockey competitie dankzij enkele jaartjes bij Beerschot. De opportuniteit om in ons rood en wit te mogen spelen was ook voor Taine onweerstaanbaar en dus zal hij onze aanval versterken.
 
 
 
 
Op het middenveld verwelkomen we de ervaren Nieuw-Zeelandse international Nick Ross (27). Deze ambitieuze middenvelder heeft zijn vizier gericht op Tokyo 2020 met zijn Black Sticks, zoals de Nieuw-Zeelandse ploeg genoemd wordt, maar eerst op een succesvol seizoen met ons RAHC. 
 
 
 
 
Andere versterkingen voor het middenveld zijn onder andere Thibaud Van der Putten die vorig seizoen nog voor Leuven speelde en Romain Devillé die bij Herakles vandaan komt. Jongens die volgens de coach goed zullen passen bij ons Antwerp DNA.
 
 
 
Maar ook achterin mogen we uitkijken naar versterking. De Franse international met Hollandse roots, Niels van Straaten, speelde afgelopen seizoen nog in de Nederlandse hoofdklasse met HDM en mikt ook met de opkomende Franse nationale ploeg hoog de komende jaren. Hij zal verdedigend zijn steentje bijdragen aan ons succes komend seizoen.
 
 
 
Met enkele voormalige Belgische jeugd internationals en 3 internationale toppers uit Zuid Afrika, Nieuw-Zeeland en Frankrijk erbij zullen onze heren komend seizoen de recent afgedwongen promotie meer dan verdedigen. Want laat ons niet vergeten dat ook onze bestaande jonge talenten, die vorig jaar veel speelminuten konden maken, weer een stuk verder staan in hun ontwikkeling. En dat we daarnaast nog enkele sterkmakers met veel eredivisie ervaring in huis hebben. De ambities voor komend seizoen zijn het confirmeren, eerst als een subtopper in de middenmoot, voor we in de nabije toekomst door een gezonde groei weer kunnen aanhaken bij de top van de eredivisie... 
 
Maar laten de supporters eerst maar eens genieten van een mooie zomer met voor de liefhebbers eind juni een top toernooi op een half uurtje rijden met de absolute wereldtop: de Champions Trophy in Breda. En laat ons niet vergeten ook de toekomst van het internationale tophockey op ons eigen RAHC met de beste teams "Under 21" van de wereld, meer info volgt. 
 
Komende zomer zullen deze heren de trainingen op ons RAHC weer oppikken om jullie dan vanaf september mooi hockey van eredivisie niveau voor te schotelen. Tot dan... veel succes aan alle studenten, weinig stress voor alle ouders en goed insmeren voor alle zonnekloppers :)